Tähän mennessä uskottavin näkemys tulevaisuuden autosta: Ei näytä avaruusalukselta, mukitelineetkin löytyvät

Yhdysvaltalainen autojättiläinen General Motors on julkaissut ensimmäisen maistiaisen autosta, jossa ei tarvita lainkaan kuljettajaa.

Kilpailu autovalmistajien kesken on tällä hetkellä tiukempaa kuin koskaan. Ne julkaisevat toinen toistaan hurjempia konsepteja tulevaisuuden autoista, joista osa lentää ja osa näyttää muuten vain siltä, että ne olisivat lähdössä lentoon.

General Motorsin julkaisemassa kuvassa nähdään Cruise AV:ksi ristityn ajoneuvon ohjaamo. Tai itse asiassa paremmin sanottuna etumatkustamo. Autossa ei nimittäin ole lainkaan ohjauspyörää tai polkimia, joten tätä autoa ei ohjaa kukaan muu kuin tietokone.

Vaikka vastaavia konsepteja on nähty myös muilta valmistajilta, ovat ne kaikki vaikuttaneet lähinnä scifi-elokuvista repäistyiltä. Vaikka täysin autonomisten autojen yleistymiseen on vielä matkaa hyvä tovi, on vaikea uskoa, että haluaisimme silloinkaan autojen muistuttavan avaruusaluksia.

Chevrolet Boltin kanssa alustan ja korin jakava Cruise AV näyttää ihan tavalliselta uudelta autolta, josta nyt vain sattuu puuttumaan sen ohjaamiseen tarkoitetut instrumentit.

Valmistaja suunnittelee tuovansa auton markkinoille niinkin aikaisin kuin ensi vuonna, mikä selittänee konseptin hillitympää luonnetta. Prosessi lupien saamiseksi on GM:n mukaan jo käynnistetty.

Lähde: General Motors

***

1:14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja