Tabletti saattoi viedä 3-vuotiaan hengen kolarissa: "Mikä tahansa kova esine voi mahdollisesti muuttua tappavaksi ammukseksi"

0:10

Pienen tytön epäillään kuolleen kolarissa tabletin osuttua tämän kasvoihin. Tapaus on herättänyt huolta tablettien käytön turvallisuudesta, uutisoi BBC.

VIDEO: Näin turvatyynyillä varustettu turvaistuin toimii kolarissa.

Kolmevuotias lapsi kuoli auto-onnettomuudessa maanantaina Espanjassa, kun hänen äitinsä törmäsi koulubussin perään. 26-vuotias äiti ja yksi koulubussin opiskelijoista loukkaantuivat lievästi.

Paikallisen median mukaan lapsi istui Isofix-kiinnitysjärjestelmää hyödyntävässä lasten istuimessa, mutta törmäyksen voimasta lapsen käsissä oleva tabletti lensi hänen naamalleen.

"Traaginen onnettomuus"

Vaikka lapsen kuolinsyytä ei olla vielä varmistettu, poliisi on kertonut irtonaisen laitteen aiheuttaneen useita vakavia vaurioita lapsen päähän.

– Tämä on traaginen onnettomuus, joka puistattaa varmasti jokaisen vanhemman selkäpiitä, jotka antavat lastensa käyttää tabletteja tai älypuhelimia viihdykkeenä ajomatkoilla, kommentoi tieturvallisuusasiantuntija Pete Williams BBC:lle.

– Emme ole kuulleet vastaavista tapauksista, mutta on tärkeää ymmärtää, että nopean vauhdin onnettomuudessa mikä tahansa kova esine, joka ei ole kiinnitetty kulkuneuvon sisällä, voi mahdollisesti muuttua tappavaksi ammukseksi.

Älylaitteiden kielto ajomatkoilla ei välttämättä järkevää

Liikenneturvallisuusasiantuntijat kuitenkin huomioivat, ettei tapauksen seurauksena vanhempien kannata kieltää lapsilta täysin elektonisten laitteiden käyttöä, sillä takapenkillä metelöivät ja häiriköivät lapset voivat muodostaa muunlaisia liikenneturvallisuusriskejä.

Asiantuntijat korostavat, että kyseessä on todella harvinainen onnettomuus.

Markkinoilla on kuitenkin saatavilla erilaisia tuotteita, joilla esimerkiksi tabletin voi saada sidottua edessä olevan istuimeen. Vastaavat tuotteet voivat pienentää irtonaisten esineiden luomaa riskiä kulkuneuvoissa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja