Taapero ryntäsi palavaan taloon pelastamaan perheen koiraa – traagiset seuraukset

Alle kaksivuotias lapsi kuoli liekkeihin sen jälkeen, kun hän oli rynnännyt palavaan kotitaloonsa pelastamaan lemmikkikoiraansa.

Traaginen onnettomuus sattui Yhdysvalloissa Arkansas'n osavaltiossa. Northwest Arkansas Democrat Gazette -verkkolehdelle haastattelun antanut palopäällikkö kertoo, että talon asukkaat olivat palon syttyessä kotonaan, mutta eivät sisällä asunnossa.

Samalla kun perhe yritti sammuttaa kotiaan tuhoavia liekkejä ja soittivat apua, he kadottivat nuorimman lapsensa. Alle kaksivuotias taapero, Loki Nicholi Mason, oli mennyt sisälle palavaan taloon pelastaakseen perheen koiran.

Pelastusyritys oli tuhoon tuomittu. Palomiehet löysivät myöhemmin sekä pojan että koiran kuolleina. Lokin isän mukaan koira oli yrittänyt suojella lasta liekeiltä.

Koskettava pyyntö hautajaisvaatteista

Lokin vanhemmat, Kurtis ja Caitlin Sharp, ovat surun musertamat.

– Haluan vain pysähtyä ja sanoa, että älkää ikinä ottako lapsianne itsestäänselvyytenä. Nauttikaa jokaisesta hetkestä heidän kanssaan. Rakastamme sinua kulta, ja tiedämme, että olet nyt paremmassa paikassa, Kurtis kirjoittaa Facebookissa.

Tulevana viikonloppuna perhe hautaa Lokin ikuiseen lepoon. Vanhemmat toivovat, etteivät vieraat pukeudu pelkkiin mustiin, sillä tilanne on jo ennestään tarpeeksi masentava. Hautajaisvieraita toivotaan pukemaan ylleen sekä punaista, valkoista että mustaa. Ne olivat Lokin lempivärit.


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Minimoi sähkölaitepalon riskit

Perhetragedian aiheuttaneen palon syttymissyytä tutkitaan edelleen. Tällä hetkellä tulipalon uskotaan saaneen alkunsa sähkölaitteesta.

Suomessa yhteensä 657 rakennuspaloa sai viime vuonna alkunsa sähkölaitteesta, kertoo Paloturvallisuusviikko.fi. Myös merkittävä osa palokuolemista johtuu juuri sähkölaitepaloista.

Vaaratilanteita voi välttää seuraavilla keinoilla:

  1. Tarkista sähkölaitteen kunto ennen käyttöä: Ulkoisesti rikkoutunut, kummallista ääntä pitävä, epätyypillisesti kuumeneva tai sähkölle tuoksuva laite tulee sammuttaa ja irrottaa pistorasiasta. Rikkinäinen sähkölaite tulee huollattaa ammattilaisella tai vaihtaa koko laite.
  2. Sijoita sähkölaite oikein: Laitetta ei pidä sijoittaa paikkaan, jossa se pääsee kuumenemaan liikaa. Sähkölaitetta ei pidä myöskään laittaa herkästi syttyvien materiaalien lähelle.
  3. Älä jätä sähkölaitteita päälle yksin: Matkoille lähtiessä ainakin isoimmat sähkölaitteet tulee irrottaa pistorasioista. Myös yön ajaksi kannattaa katkaista valmiusvirta sähkölaitteista.

Jos sähkölaite joka tapauksessa syttyy, tulee sammutustyöt aloittaa irrottamalla laitteen virtapistoke tai sulake. Itse paloa voi sammuttaa joko käsisammuttimella, sammutuspeitteellä tai paksulla matolla, jota ei ole tehty muovista tai tekokuidusta.

Lue myös:

    Uusimmat