16-vuotias poika kävi nukkumaan kuulokkeet korvissaan – menehtyi sähköiskuun

16-vuotias poika menehtyi Malesiassa kuulokkeiden ja viallisen latauspiuhan aiheuttamaan sähköiskuun. Tapaus on jo neljäs tänä vuonna, uutisoi Vice.

16-vuotias poika kuoli kuulokkeidensa kautta saamaan sähköiskuun viime viikon maanantaina Malesiassa. Mohd Aidi Azzhar Zahrin oli nukkuessaan kuunnellut musiikkia kuulokkeista, jotka olivat kytkettyinä latauksessa olevaan puhelimeen.

Pojan löysi hänen äitinsä perheen kotoa Rembausta yhden maissa. Äiti oli jo aamulla huomannut poikansa makaavan lattialla, mutta luuli tämän nukkuneen, joten lähti töihin.

Iltapäivällä äiti palasi kesken päivän kotiin tarkistamaan poikansa tilanteen. Mohd makasi edelleen samassa asennossa, ja oli tunnusteltaessa kylmä.

Hänen korvastaan valui verta.

Katso alla olevalta videolta kätevä niksi, jonka avulla kuulokkeet eivät mene enää koskaan solmuun. (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Sähköiskun aiheutti mahdollisesti rikkinäinen latausjohto

Kuolinsyytutkinnassa ei löytynyt mitään muita vaurioita Mohdin kehosta kuin muutama palovamma hänen vasemmassa korvassaan. Ruumiinavauksessa vahvistui, että kuolinsyy oli sähköisku.

Yahoo Newsin mukaan Mohdin veli myös kertoi saaneensa pienen sähköiskun koskiessaan puhelimen latausjohtoa. Tämä viittaisi siihen, että johto on mahdollisesti ollut viallinen tai rikkinäinen.

Puhelimen mallia tai laturin alkuperää ei olla vahvistettu.

Jo kolme muuta samanlaista tapausta tänä vuonna

Mohd ei ole ainoa, joka on kuollut tänä vuonna kuulokkeista saadun sähköiskun seurauksena. Tapauksia on raportoitu jo kolme aikaisemmin.

Esimerkiksi 17-vuotias brasilialainen opiskelija Luiza Pinhero löydettiin samalla tavalla menehtyneenä kodistaan kuulokkeet korvissaan ja puhelin latauksessa helmikuussa. Kuolinsyyksi uskottiin myös sähköiskua, sillä puhelin oli sulanut.

Kaksi muuta kuolintapausta sattuivat Intiassa.

Tapausten yhteydessä on jälleen muistutettu varmistamaan, että laturit täyttävät laatustandardit ja turvallisuusvaatimukset. Jos tuotteita tilaa kaukomailta kautta, olisi turvalisuusvaatimuksiin todella tärkeä tutustua.

Lue myös:

    Uusimmat