Mainos

Täällä on maailman pienin koti – Kiinalainen nainen asuu kahden neliömetrin asunnossa

Pienistä asunnoista on tullut maailmalla suosittuja monista syistä: minikodit ovat ympäristöystävällisiä, kohtuuhintaisia ja kodikkaita. Mutta miltä tuntuu asua vaatekaapin kokoisessa kodissa?

Kiinalainen Zhang Qi, 25, on Pekingin uusien kapseliasuntojen ensimmäinen virallinen vuokralainen. Hän asuu kahden neliömetrin kokoisessa huoneessa, johon mahtuu ainoastaan pieni parisänky sekä seinähylly. Asunnon kuukausivuokra on vain 35 dollaria, eli noin 27 euroa.

Pekingin kapseliasunnot rakennettiin niitä kiinalaisia varten, joilla ei ole varaa maan huimiin asumismenoihin, mutta huoneistojen uskotaan houkuttelevan tulevaisuudessa myös Kiinan nuoria akateemikkoja.

Kun kapselikodit valmistuivat huhtikuussa, eivät ahtaat asunnot tuntuneet herättävät ihmisissä kiinnostusta. Niinpä arkkitehti Huang Rixin päätti järjestää ihmisille mahdollisuuden testata, miltä oikeasti tuntuu elää tilassa, jossa hädin tuskin mahtuu seisomaan.

Useimmat testaajat lähtivät pian, mutta Zhang Qi purki laukkunsa, sisusti pienen kotinsa ja päätti haluavansa jäädä. Nyt Qin vuokra on alle neljäsosa siitä, mitä hän maksoi entisestä kodistaan, jonka hän jakoi muiden nuorien kanssa. Hän suunnittelee lähettävänsä ylimääräiset rahat leskeksi jääneelle äidilleen.

Näin pieni asunto saattaa tuntua sietämättömältä ajatukselta länsimaisiin standardeihin tottuneelle, mutta Zhang Qi on tyytyväinen kotiinsa.

– Kunhan sisustus on valmis kutsun ystäväni kylään. Heidän mielestään olen varmasti hyvin muodikas, hän toteaa.

Katso kuva Zhang Qin uskomattoman pienestä asunnosta

Lue myös:sekä

Lähde: mmn.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.