Mainos

Syyttäjä: WinCapitan rahoilla tehtiin pimeää kesämökkikauppaa

Sijoitusklubi WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi ja hänen naisystävänsä Tiina Vartti marssitettiin tänään Vantaan käräjäoikeuteen syytettyinä osin pimeästi maksetusta kesämökkikaupasta Porvoossa vuonna 2007.

Juttu tuli ilmi WinCapitan pääjutun tutkinnassa, jonka käsittely päättyi käräjäoikeudessa kesäkuussa.

Syytteen mukaan Kailajärvi ja hänen entinen naisystävänsä ostivat kesämökin 350 000 euron hintaan, mutta kauppakirjaan merkittiin hinnaksi vain 204 000 euroa.

Tiina Vartti kuittasi 150 000 euron erotuksen syyttäjän mukaan pimeästi. Vartin syytetään luovuttaneen myyjälle 45 000 euron arvoisen Mercedes Benz-merkkisen auton sekä siirtämällä tämän tilille lähes 58 000 euroa. Noin 40 000 euroa on ilmeisesti maksettu käteissuorituksena.

Syyttäjä Mika Appelsinin mukaan pimeän kauppahinnan maksamiseen tarvittavat varat olivat peräisin Hannu Kailajärveltä. Niistä 40 000 euroa WinCapitan (silloisen WinClubin) Moneybookers-pankkitililtä eli syyttäjän mukaan rikollisin keinoin hankittua rahaa.

Vartti ja Kailajärvi olivat kaupoissa ostajina. Kaikki kaupan osapuolet ovat syytettyinä jutussa. Ostajan ja myyjän epäillään välttäneen noin 50 000 euron verot.

Kaksi kauppakirjaa

Kailajärven ex-puoliso Tiina Vartti kiistää syytteet veronkierrosta. Vartti kertoi saaneensa kiinteistövälittäjältä aikanaan kaksi eri sisällöistä kauppakirjaluonnosta. Toisessa kauppahinta on 204 000 ja toisessa 349 000 euroa, jälkimmäisessä luonnoksessa oli myös maininta auton arvosta ja auto osana kauppahintaa.

Vartin avustaja perusteli, että suunnitelmat muuttuivat, kun selvisi, että kiinteistö sijaitsee rakennuskieltoalueella. Rakennuksista ja irtaimistosta luovuttiin.

- Siinä yhteydessä tehtiin suullinen sopimus, että tontin kahdesta rakennuksesta maksetaan 57 000 euroa ja Mersusta 28 000 euroa, Vartin avustaja, asianajaja Olli Santanen perusteli.

Santasen mukaan irtainta omaisuutta ei siis myyty kaupan yhteydessä ja rakennukset luovutettiin kaupanteon yhteydessä Vartille.

Myös Kailajärvi kiistää osallisuutensa. Avustaja, asianajaja Raine Sorsan mukaan Kailajärvellä ei ole ollut mitään tekemistä kiinteistökaupan kanssa. Syyttäjän mukaan Vartille välitettyihin kauppakirjaluonnoksiin pyydettiin vastausta monikossa.

- Kailajärvi ei ole luovuttanut tai siirtänyt varoja kiinteistökauppaa varten, avustaja Sorsa perusteli oikeudessa.

Sekä Kailajärven että Vartin avustajat painottivat, että käteissumman lähde on muu kuin WinCapita.

- Vartti on tehnyt yhtiölle töitä ja laskuttanut omalle osakeyhtiölleen ja sen jälkeen myös käyttänyt niitä, Kailajärven puolustus totesi.

Oikeuden puheenjohtaja ilmoitti tänään, että jutussa saadaan tuomio vasta 2. joulukuuta. Tuolloin annetaan myös tuomio niin sanotussa WinCapita-pääjutussa, johon tämä juttu löyhästi kytkeytyy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.