Syyttäjä harkitsee lisätutkintaa Axl Smithin jutussa – "Syyteharkinta valmistuu jouluun mennessä"

Juontaja Axl Smithin rikosjutussa on luvassa mahdollisia jatkotoimia. Kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä on alustavasti lukenut tapauksen esitutkintaan annetut loppulausunnot ja ainakin yhden asianomistajan avustaja on esittänyt pyynnön lisätutkinnasta. 

– Harkitsen parhaillaan, pyydänkö asiassa lisätutkintaa poliisilta, Reenilä sanoo MTV Uutisille.

Mahdollisen lisätutkinnan sisältöä Reenilä ei kerro. Hänen mukaansa rikoksista epäilty Axl Smith itse ei ole pyytänyt lisätutkintaa.

Smithin epäiltyjen rikosten esitutkinta valmistui heinäkuun alussa. Poliisille tuli tapaukseen liittyen yhteensä 60 rikosilmoitusta. Niistä 43 lähetettiin syyttäjälle syyteharkintaan.

– Toivon saavani syyteharkinnan valmiiksi syksyn aikana, viimeistään jouluun mennessä, Reenilä sanoo.

Smithin epäillään kuvanneen salaa seksikumppaneitaan kotonaan sekä levittäneen ja näyttäneen salakuvaamalla saatua materiaalia muille.

Syyteharkinnassa olevien tapauksien yhteisenä rikosnimikkeenä on salakatselu. Lisäksi neljässä tapauksessa Smithiä epäillään kunnianloukkauksesta ja kahdessa tapauksessa yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

– Pöytäkirjojen liitteenä on useita videotallenteita ja myös muuta todistelua. Muuta todistelumateriaalia en tässä vaiheessa kommentoi tarkemmin, Reenilä toteaa.

Tutkinnassa olleet rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2014-2016.

Lue myös:

    Uusimmat