Mainos

Syyttäjä Auerilta: Miksi pilailitte poliisin kustannuksella?

Ulvilan murhaoikeudenkäynti Vaasan hovioikeudessa on jatkunut tänään miehensä murhasta syytetyn Anneli Auerin kuulustelulla.

Syyttäjä on halunnut tietää muun muassa siitä, missä vaiheessa Auer alkoi epäillä, että poliisi kuuntelee tämän kotia. Poliisilla oli tilakuuntelu Auerin kodissa kolmen päivän ajan elokuussa 2009, hetki ennen Auerin pidätystä.

Auerin mukaan hän ja hänen lapsensa eivät epäilleet tosissaan salakuuntelua, vaan tekivät sen mahdollisuudesta pilaa. Auer oli tallenteiden mukaan muun muassa ehdottanut lapsilleen, että "kirjoitetaan jäähyväiskirje, haetaan mässyä ja syödään itsemme kuoliaaksi".

- Kyse oli pilailusta. Ajattelimme, että jos poliisi kuuntelisi ja tekisimme jotain hullua, pelastaisiko poliisi meidät.

Syyttäjä Paula Pajula halusi tietää, miksi Auer halusi opettaa lapsille, että poliisin kanssa kannattaa pilailla. Auerin mukaan heidän perheellään on erikoinen huumorintaju.

Auerin mukaan pilailulla ei ollut tarkoitus osoittaa lapsille, ettei poliisia kannata arvostaa. Kun tilakuuntelu sitten paljastui, Auer yllättyi, että poliisi todella käytti sellaisia tutkintakeinoja.

- Se, että meidän yksityiselämäämme tunkeuduttiin, oli törkeää, Auer sanoi oikeudessa.

Anna Zareff
Anna Zareff
Mikko Kormilainen
Mikko Kormilainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.