Mainos

Syyte: Viisikymppinen mies vaati äidiltään rahaa – kun sitä ei löytynyt, mies löi lukuisia kertoja 79-vuotiasta hedelmäveitsellä kasvoihin

Vähän alle viisikymmentävuotiaalle helsinkiläismiehelle luettiin Helsingin käräjäoikeudessa maanantaina syyte oman äitinsä törkeästä ryöstöstä.

Mittavan rikoshistorian omaava Carl Mikael Hjalmar Arenius puukotti syytteen mukaan 79-vuotiasta äitiään lukuisia kertoja kasvoihin. Mies kiisti ryöstön, mutta myönsi käyttäneensä veistä kerran syyllistyen törkeään pahoinpitelyyn.

Vangittuna olevalla Carl Areniuksella on pitkä rikoshistoria. Edellisen kerran hänet tuomittiin tammikuussa 2019 tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta vankeuteen. Mies on tuomittu aiemmin viidestä muusta raiskauksesta ja useista muista rikoksista.

Nyt käsitelty rikos tapahtui 13. lokakuuta äidin asunnossa Helsingin Kannelmäessä. Arenius tuli asuntoon naisystävänsä kanssa.

Syytteen mukaan mies vaati äidiltään viittäkymmentä euroa, mutta äiti ei rahaa halunnut antaa. Hänellä oli vain kolikkopussi, jossa oli alle kymmenen euroa.

Syytteen mukaan poika hermostui, kun rahaa ei ollut. Arenius leikkasi ensin äidiltään hiuksia. Sen jälkeen hän oli hakenut keittiöstä perunan kuorimisveitsen ja sahalaitaisen hedelmäveitsen.

Isokokoinen Arenius istui nojatuoliin 79-vuotiaan äidin syliin kasvot vastakkain ja löi kerran takaraivoon.

Sen jälkeen hän löi äitiään lukuisia kertoja veitsillä kasvoihin todeten, että "Nyt sä kuolet". Nainen sai syviä haavoja kasvoihin.

Syytteen mukaan Arenius potkaisi vielä äitiään päähän. Käsiin syntyi myös torjuntavammoja.

Mies oli poistunut asunnosta mukana olleen naisen kanssa, jolloin äiti pääsi soittamaan poliisille.

– Uhri oli täysin puolustuskyvytön, syyttäjä Eija Velitski totesi ja vaati Areniukselle rangaistusta törkeästä ryöstöstä.

Asianomistaja vaati puolestaan rangaistusta tapon yrityksestä.

Areniuksen asianajaja Kari Hämeen-Anttila katsoi teon törkeäksi pahoinpitelyksi. Puolustuksen mukaan kyse ei ollut rahan vaatimisesta ja veitsen iskuja oli vain yksi, eikä hiuksia leikattu. Puolustus myönsi, että vammoja on aiheutunut.

Tämä on pian eläköityvän syyttäjän Eija Velitskin viimeinen juttu. Velitski on syyttänyt vuosikausia Helsingin käräjäoikeudessa vakavimpia rikoksia.

Velitski vaatii Areniukselle viiden vuoden vankeusrangaistusta. Asunnossa ollutta naista ei syytetä mistään.

Toinen syyte: Pahoinpitely Vartiosaaressa

Arenius sai myös syytteen viime syksyisestä pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Syytteen mukaan hän oli 10. syyskuuta 2018 illalla Vartiosaaressa sijaitsevalla saunalla kuristanut naisystäväänsä.

Metsässä oli juotu alkoholia ja sen jälkeen nainen meni suihkuun saunalle.

Nainen oli lähdössä saunalta, mutta mies halusi selvittää kinan. Mies kuristi naista syytteen mukaan yhdellä kädellä. Nainen pääsi irti otteesta rimpuilemalla ja käskemällä miestä. Hän pakeni alastomana laiturille.

Syytteen mukaan mies työnsi naisen mereen.

Päihtynyt nainen oli ajatellut uivansa mantereelle, mutta hän totesi matkan liian pitkäksi.

– Vesi oli todella kylmää ja oli pimeä, nainen kertoi oikeudessa.

Arenius esti naista nousemasta laiturille seisomalla rappusilla ja sanoi syytteen mukaan: ”Sä kuolet sinne”.

Lopulta mies päästi naisen vedestä. Hän pääsi laiturille ja mökkiin. Venepoliisi tuli paikalle parinkymmenen minuutin päästä.

Syytetty kiisti syytteen.

– Mitään tällaista ei ole tapahtunut, asianajaja Kari Hämeen-Anttila totesi.

Areniuksen mukaan heillä oli ollut kinaa, jonka mies halusi selvittää. Kertomansa mukaan hän halusi saunalla pysäyttää naisen, jotta asia voitaisiin selvittää. Uimaan nainen oli mennyt vapaaehtoisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja