Hoitokodissa työskennellyt nainen varasti vanhuksilta vahvaa kipulääkettä ja käytti aineet itse – tuomittiin vankeuteen

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi tiistaina kahden vuoden vankeuteen lähihoitajana toimineen naisen, joka varasti useilta hoitokodin vanhuksilta vahvaa kipulääkettä ja käytti sitä itse huumausaineena.

Rikoskokonaisuus ajoittuu pääosin vuoden 2020 kesään ja syksyyn. Syyttäjän mukaan nainen käytti hankkimaansa oksikodonia työvuorojensa aikana ja kuljetti sitä ruiskujen sisällä myös kotiinsa.

Hoitokodista varastetun oksikodoniliuoksen yhteismäärä on syytteen mukaan ollut yli 1,4 litraa. Lisäksi naisen hallussa oli aiemmin vuonna 2020 ollut yhteensä yli sata tablettia oksikodonia.

Kipulääkkeen tilalle keittosuolaliuosta

Syyttäjän mukaan nainen varasti kipulääkettä pääasiassa yövuoroissa, jolloin muita työntekijöitä oli paikalla vähemmän kuin päivällä. Hän laittoi lääkeliuospulloihin oksikodonin tilalle keittosuolaliuosta. Nainen otti oksikodonia eri tiimien lääkekaapeista.

Poliisitutkinnassa nainen kertoi, että hän otti kipulääkettä työpaikaltaan ensimmäisen kerran heinäkuun 2020 alussa. Naisen kotoa löydettiin kotietsinnässä ruiskuja ja oksikodonia.

Käräjäoikeuden mukaan Saija Pauliina Laamanen, 40, varasti lähes 20 vanhuksen oksikodoniannoksia. Osa heistä on sittemmin kuollut.

Oikeus tuomitsi Laamasen törkeästä huumausainerikoksesta ja varkauksista. Syyttäjä katsoi Laamanen syyllistyneen myös kahden vanhuksen pahoinpitelyyn, koska nämä kärsivät kivuista saatuaan lääkeliuoksessa riittämättömän määrän kipulääkettä. Oikeus kuitenkin hylkäsi pahoinpitelysyytteet.

Lue myös:

    Uusimmat