Syöthän jo näitä herkkuja? 5 uutta syytä napostella manteleita

Kuuluvathan mantelit jo ruokavalioosi? Tuoreet tutkimukset ovat paljastaneet lisää terveyshyötyjä näistä herkuista.

Mantelit sisältävät kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia sekä runsaasti terveellisiä kivennäisaineita, kuten luita vahvistavaa ja verensokerin heittelyjä säätelevää mangaania. Hiljattain on valmistunut useita tutkimuksia manteleista – ja ne kaikki puhuvat niiden terveyshyötyjen puolesta.

1. Vähemmän vatsarasvaa

Vatsarasva ei näytä hyvältä, mutta tekee pahaa myös sisäelimille ja kasvattaa riskiä kroonisiin sairauksiin. Penn Staten tekemän tuktimuksen mukaan niiden ihmisten, jotka söivät reilut 40 grammaa manteleita päivässä kuuden viikon ajan, vatsarasva väheni ja vyötärön ympärysmitta kapeni enemmän kuin niiden ihmisten, jotka söivät runsashiilihydraattisen, mutta manteleita kilokaloreiltaan vastaavan välipalan.

2. Kyytiä kolesterolille

Paha LDL-kolesteroli saa manteleiden avulla kyytiä, paljastaa Louisianan yliopiston tekemä tutkimus. Niillä ihmisillä, jotka söivät manteleita, oli 44 prosenttia epätodennäköisemmin kohonnut pahan kolesterolin taso verrattuna niihin, jotka eivät manteleita napostelleet. Tutkimukseen osallistui melkein 25 000 aikuista.

3. Vähemmän mielitekoja

Purduen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan reilut 40 grammaa paahdettuja, hieman suolattuja manteleita päivässä riittää hillitsemään ruokahalua ja säätelemään verensokeria.

4. Vähemmän tulehduksia

Tuoreen kiinalaistutkimuksen mukaan kakkostyypin diabeteksesta kärsivien ihmisten elimistön hapettumisstressi ja tulehdustasot paranivat merkittävästi, kun he söivät reilut 40 grammaa manteleita päivittäin kolmen kuukauden ajan.

5. Terveellisempi raskausaika

Liikaa painoa raskauden aikana kerryttävät naiset kasvattavat samalla riskiään raskausdiabetekseen, korkeaan verenpaineeseen sekä raskausmyrkytykseen. Manteleista voi kuitenkin olla apua. Kaliforniassa ylipainoisille ja liikalihaville naisille tehdyn tutkimuksen mukaan noin 57 grammaa manteleita päivässä auttaa luomaan kylläisyyden tunnetta, vähentämään ruokahalua ja edistämään tervettä painonnousua raskauden aikana.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat