Syöpäsairas sai kuolemantuomion – parantui kolmessa viikossa juotuaan luonnonlääkettä

Juhani Mattila sairastui syöpään ja sai kuolemantuomion. Kolme viikkoa diagnoosin jälkeen kasvain oli hävinnyt ja syöpä parantunut. Juhani joi tuon ajan havupuu-uutetta.

Juhani Mattilan, 65, terveys alkoi reistailla kymmenisen vuotta sitten.

– Minulle tuli jumalaton yskä. Köhin kolme kuukautta yötäpäivää kuin hevonen. Usein tuntui, että henki loppuu kesken, Juhani kertoo.

Lääkäriin häntä ei saanut kuin tajuttomana.

– Pyörryin yhtenä sunnuntaina lattialle ja heräsin ambulanssissa sireenien ulvontaan. Minut vietiin terveyskeskukseen, mutta suostuin keuhkokuvien ottoon vasta seuraavana päivänä.

Illalla Juhanille soitettiin terveyskeskuksesta: äkkiä tänne! Hänet lähetettiin Seinäjoelle sairaalaan.

– Oikea keuhko oli aivan ummessa ja vasenkin puoliksi. Kuvissa näkyi 2,4 cm x 4,1 cm syöpäkasvain.

Kieltäytyi hoidoista

Keuhkosyöpädiagnoosin saanut Juhani ei suostunut jäämään osastolle. Ei, vaikka lääkäri antoi hänelle vain kolme kuukautta elinaikaa.

– Sanoin, että se sopii mulle – lähden kotiin ja olen valmis kuolemaan. En halunnut revittäväksi.

Juhanin piti allekirjoittaa sairaalassa paperi, jossa hän kieltäytyy hoidosta ja kantaa siitä kaiken vastuun.

– Pihamaalla olikin sitten tuttu mies, Ari Kriikkola, joka ihmetteli kovaa yskääni. Hänen äitinsä kauppasi ravintolisänä toimivaa havupuu-uutejuomaa, ja mies otti minut mukaansa hakemaan pulloja, Juhani kertoo.

Mies hörppäsi juomaa ensimmäisen kerran jo samana iltana.

Seuraavana päivänä yskä loppui kuin seinään.

Syöpä hävisi

Juhani jatkoi uutejuoman juomista puoli pullollista päivässä. Hän säilytti juomaa jääkaapissa, jotta pihkalta maistuva ja näyttävä troppi menisi paremmin alas.

Sairaalasta soiteltiin edelleen joka toinen päivä ja pyydeltiin tutkimuksiin. Lääkärit eivät suostuneet jättämään sairasta heitteille.

Lopulta kolmen viikon päästä diagnoosista Juhani suostui tähystykseen nukutettavana.

– Kun heräsin, ympärilläni seisoi lääkäreitä, jotka pitelivät käsissään kolmen viikon takaisia ja juuri otettuja keuhkokuvia. He eivät olleet uskoa silmiään: keuhkoni olivat kuin parikymppisellä kollilla, ja syöpä oli poissa.

Epäiltiin väärää diagnoosia

Kasvaimesta oli jäljellä vain 9 senttiä pitkä arpi.

– He kyselivät, mistä pirusta tämä johtuu. Kerroin juoneeni päivittäin kolmen viikon ajan havupuu-uutejuomaa.

Lääkäreitä juoma ei vakuuttanut. He alkoivat epäillä aikaisemmissa kuvissa syövän sijaan tulkintavirhettä ja tulehdusta.

Yksi lääkäreistä kuitenkin pyysi Juhania tuomaan pulloja itselleen. Juhani uskoo sanan uutejuomasta levinneen niin eteenpäin.

Syövän jälkeen maratonille

Kolme vuotta syövän jälkeen Juhani juoksi maratonin.

– Uskon 101-prosenttisesti, että parannuin havupuu-uutejuoman ansiosta. Nyt, kun harjoittelen maratonille, juon taas puoli lasia uutetta päivittäin. Kun kaikki 11 lastani olivat nuhassa, säilyin itse täysin terveenä, Juhani kertoo.

Hän luottaa silti myös perinteiseen lääketieteeseen.

– Eihän kukaan nyt jätä vaikkapa umpisuolileikkaukseen menemättä. Mutta tällaisessa tapauksessa ja hoitojen lisänä juomakin toimii, Juhani uskoo.

– Tiedän kymmeniä tuttuja ja tuttujen tuttuja, jotka ovat parantuneet syövästä juotuaan tätä, Juhani väittää.

Kuvat: Colourbox.com, Lehtikuva ja Juhani Mattilan kotialbumi

Piia Simola/Studio55.fi


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat