Syöpäsäätiö pahoillaan Roosa nauha -potkuista: "Tällaisia tapauksia ei meidän tietoon ole tullut aiemmin"

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanjan viestintäjohtaja Helena Hulkko kertoo olevansa hyvin pahoillaan 22-vuotiaan Patrik Leppäsen irtisanomisesta. Leppänen sai potkut viime perjantaina, sillä hän halusi käyttää Syöpäsäätiön lanseeraamaa Roosa nauhaa työasussaan. Työnantaja eli maapalveluja Helsinki-Vantaan lentokentällä hoitava Airpro ei tähän suostunut.

– Olemme tapahtumakäänteistä hyvin pahoillamme. Meidän tietoon ei ole tullut, että tällaista olisi tapahtunut aiemmin millään työpaikalla, hän sanoo.

Roosa nauha -kampanjaa on tehty vuodesta 2003 lähtien. Aloitusvuonna keräystuotto oli 30 000 euroa, viime vuonna tuotto oli jo 2 miljoonaa euroa. Varat annetaan eteenpäin jokasyksyisissä Syöpäsäätiön apurahajaoissa syöpätutkijoille sekä sairastuneiden ja läheisten tukemiseen kautta maan.

"Emme ota kantaa osapuolten toimintaan"

Hulkko ei ota kantaa siihen, menikö yritys liian pitkälle kieltäessään työntekijän nauhan käytön työpaikalla.

– On kunkin työnantajan oma asia, minkälaiset työturvallisuuteen liittyvät linjaukset työvaatteiden suhteen tehdään. Tähän emme voi ottaa kantaa vaan kunnioitamme yritysten omia linjauksia, Hulkko sanoo.

Hän ei myöskään halua ottaa kantaa Patrik Leppäsen toimintaan työpaikalla.

– Tapaus kuitenkin osoittaa, miten koskettavasta asiasta Roosa nauha -keräyksessä on kysymys. Monelle nauhan ostaminen ja sen kantaminen on sydämen asia, joka liittyy läheisiin ihmisiin: sairastuneisiin perheenjäseniin, kuntoutuviin ystäviin, menehtyneeseen läheiseen ja niin edelleen.

Yhä useampi parantuu rintasyövästä 8:58

"Toivottavasti jatketaan positiivisesti"

Hulkko sanoo, että Syöpäsäätiö toivoo, että molemmat kiistan osapuolet saavat jatkettua eteenpäin mahdollisimman positiivisissa merkeissä.

– Ymmärrämme nuoren miehen tuskan ja huolen läheisestään. Tämä ymmärrys on arkipäiväämme, kuulemme päivittäin sairastuneiden huolen ja epätoivon. Kiitämme myös lämpimästi Airprota lahjoituksestaan Roosa nauhalle, Hulkko sanoo.

Roosa nauha -keräyksen tavoite on varojen kerääminen naisten syöpien tutkimukseen. Sillä on Syöpäsäätiön mukaan pelastettu ja pelastetaan henkiä. Keräys tuo syöpätutkijoille annettavien eurojen rinnalla myös suurta toivoa sairastuneille ja läheisille.  

Lue myös:

    Uusimmat