Syntymästään asti sairaalassa: 4-vuotias tyttö pääsi ensimmäistä kertaa kotiin

5:12
Katso yltä video suomalaisissa sairaaloissa lapsia ilahduttavista sairaalaklovneista!

Ensimmäistä kertaa elämässään pieni amerikkalaistyttö pääsi pois sairaalasta kotiinsa – juuri jouluksi, kertoo muun muassa Yahoo Lifestyle.

4-vuotias Phalynn Graham syntyi vuonna 2014 kaksi kuukautta etuajassa Ranken Jordan Pediatric Bridge Hospital -sairaalassa Illinoisissa. Hänen keuhkonsa eivät olleet kehittyneet kunnolla, ja Phalynn tarvitsikin hengityslaitetta selvitäkseen sekä jatkuvaa tarkkailua.

Tänä vuonna pienen tytön kunto alkoi kuitenkin kohentua merkittävästi, ja vihdoin viikko sitten lääkärit kertoivat, että lapsi voisi lähteä kotiin.

Juuri ennen joulua Phalynn vihdoin vilkutti hyvästiksi sairaalan henkilökunnalle pinkissä takissaan ja Scooby-Doo-pehmolelu kainalossaan.

– Se on kuin selittämätöntä. En pysty edes löytämään sanoja, kommentoi Phalynnin äiti Tarvarshay Graham paikalliselle medialle.


1 208 päivää sairaalassa

Grahamin perheellä on ollut pitkä ja raskas matka tähän asti. Pian Phalynnin syntymän jälkeen, noin neljä vuotta sitten, hänen isänsä menehtyi.

Äiti Tarvarshaylla on myös terveysongelmia, muun muassa autoimmuunitauti lupus, jossa elimistön puolustusjärjestelmä suuntautuu kehoa vastaan.

Tarvarshayn täytyykin käydä monta kertaa viikossa dialyysissa, ja Phalynnille täytyi löytää tämän päästyä sairaalasta lastenhoitaja. Kaikki kuitenkin järjestyi, ja nyt pieni perhe pääsi viettämään joulua ensi kertaa yhdessä.

Ranken Jordan Pediatric Bridge Hospital jakoi Facebookissa julkaisun, jossa se kertoi Phalynnin vihdoin päässeen kotiin 1 208 sairaalassa viettämänsä päivän jälkeen.

Sairaala julkaisi myös videon iloisesta tytöstä hiukan aiemmin.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Yahoo Lifestyle, Facebook, Newsweek.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja