Sydänkohtauksen saanut nainen lyyhistyi jalkakäytävälle, bussikuski Allan Kemiläinen pelasti – vaatimaton sankari MTV:lle: "Tässä maassa ihmisiä ei jätetä pulaan"

Linja-autopysäkillä ajopelinsä kyydissä istunut bussikuski auttoi sairauskohtauksen saaneen naisen hengen pelastamisessa Jyväskylässä.

Arjen sankareita haastateltiin Huomenta Suomessa elokuussa 2019. Katso video alla.

8:42

Jyväskylän Liikenteen linja-autonkuljettaja Allan Kemiläinen auttoi taannoin ripeällä toiminnallaan pelastamaan naishenkilön hengen.

Kuljettaja istui tapahtumahetkellä linja-autossa Keski-Suomen keskussairaalan pysäkillä Jyväskylässä.

– Odottelin siinä keskussairaalan mäellä. Aamu oli usvainen ja pimeä, kunnon syysaamu, Kemiläinen kertoo MTV Uutisille.

– Pysäköin siihen pysäkille ja näin varttuneemman naishenkilön pysäkillä. Käänsin pään hetkeksi toiseen suuntaan ja huomasin, että herran jestas, sama henkilö on naamallaan siinä jalkakäytävällä.

"Ensin ajattelin, että nainen oli liukastunut"

Kemiläinen lähti heti ulos bussista katsomaan, mitä on tapahtunut.

– Ensin ajattelin, että nainen on liukastunut, mutta pian huomasin, että siitä ei ole kyse. Sitten huomasin, että henkilö ei herää. Paikalle saapui nuorempaa väkeä. Sanoin, että enää ei voi alkaa soittelemaan matkapuhelimella, vaan jalat alle.

Yksi nuorempi naishenkilö lähti juosten sairaalaan hakemaan apua.

– Sieltä tuli sitten apua. Ensin tulivat vartijat paikalle ja sitten sairaanhoitohenkilökuntaa avuksi. Sitten paikalle osui ilmeisesti töihin tulossa ollut naislääkäri, joka tuli kysymään, tarvitaanko apua, Kemiläinen kertaa tapahtunutta.

– Sitten alkoi tapahtua. Olin varma, että nyt tilanne on menetetty, mutta onneksi sairaalassa on osaavaa henkilökuntaa. Meni muutama viikko, kun kuulin, että naishenkilö oli pelastunut.

Naisen todettiin saaneen sydänkohtauksen. Hänelle tehtiin onnistunut sydänoperaatio.

"Ei sitä muuta joululahjaa tarvitse"

Kohtauksen saanut henkilö on sittemmin toipunut ja päässyt seurannassa oltuaan kotiin.

– Työpäivät eivät ole samanlaisia. Kun tällaisia tilanteita tulee ja lopputulos on onnellinen, kyllähän se lämmittää sydäntä. Ei sitä muuta joululahjaa tarvitse, ensiapukursseja käynyt Allan Kemiläinen sanoo.

– On mukava huomata, että tässä maassa ei ihmisiä jätetä pulaan. Kiitokset kuuluvat kaikille, ketkä olivat paikalla auttamassa.

Sydänkohtauksen saanut naishenkilö on välittänyt Kemiläiselle kiitokset hänen henkensä pelastaneesta toiminnasta. Myös naisen lapset huomioivat asian sanomalehdessä.

Jyväskylän Liikenteen emoyhtiö Koiviston Auto julkaisi päivityksen tapahtuneesta Facebook-sivullaan.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja