Mainos

Ohikulkija pelasti aivoverenvuodon saaneen pyöräilijän Porissa, vaimo kiittelee auttajaa: "Tilanne tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta – haluan löytää tämän ihmisen"

Porilaisnainen tavoitteli Facebookin puskaradiokanavalla henkilöä, joka pelasti hänen aivoverenvuodon saaneen miehensä hengen heinäkuussa. Sairauskohtaus oli sattunut, kun mies lähti iltapyöräilylle.

8:18
Aivogirurgian hoito on Suomessa huippuluokkaa. Katso video!

Nainen kertoo, ettei yllättävään tilanteeseen voinut varautua mitenkään.

– Tilanne tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Mitään altistavia tekijöitä sairauskohtaukselle ei ollut, ja mieheni vointi oli ollut koko päivän todella hyvä.

Miehen tiedettiin kärsivän diabeteksesta, mutta sairauskohtauksen syyksi paljastui ensiavussa massiivinen aivoverenvuoto.

Porilaisnainen oli tavoitellut miestään, ja lopulta puhelimeen vastasi ensiavun sairaanhoitaja. Kävi ilmi, että mies oli maannut maassa, kun tuntematon autoilija oli löytänyt hänet.

Mies oli löytöhetkellä tajuissaan, vaikkakin hieman sekavassa tilassa. Nainen oli antanut diabeetikolle suklaata.

– Mieheni pelastanut nainen oli jo kaukaa huomannut, että jokin on vialla. Muut autoilijat olivat vain ajaneet ohi, nainen päivittelee.

"Tämä on todella raskas prosessi"

Porilaisnainen korostaa, että säikähdyksellä tilanteesta ei varsinaisesti selvitty. Mies oli sairauskohtauksen jälkeen tajuttomana yli kaksi viikkoa, ja nyt edessä on pitkä kuntoutusjakso. Hän ei ole kykeneväinen vielä normaaliin elämään.

– Tämä on todella raskas prosessi. Järki ja muisti pelaavat onneksi kuitenkin, nainen kiittelee.

Nainen teki myöhemmin Facebookiin julkaisun, jossa hän etsi miehensä pelastajaa kiittääkseen tätä. Pelastajanainen löytyi alle tunnissa.

– Tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että hän pysähtyi auttamaan ja huomioi tilanteessa. Ajattelin alusta lähtien, että haluan löytää tämä ihmisen ja kiittää.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja