Suuri unelma ajaa Antti Ruuskasta eteenpäin – keihästähti paljasti paluusuunnitelmansa

Unelma olympiakullasta ajaa Antti Ruuskasta eteenpäin 3:37

Antti Ruuskanen on viimeksi heittänyt kilpailussa keihästä syyskuussa 2016. Lähes kahden vuoden tauko on kuitenkin päättymässä ensi kuussa.

34-vuotias keihästähti paljastaa kaavailevansa paluutaan kesäkuun loppupuoliskolle.

– Ei ole lyöty tiettyä päivää eikä kilpailua lukkoon. On haluttu, että kun minä olen urheilijana valmis, tullaan kilpailuun. Se ensimmäinen kilpailu voisi olla vähän pienempi karkelo, ettei heti kovimmasta kilpailusta aloitettaisi, Ruuskanen sanoo MTV Sportille. 

– Olisi kaiken kannalta omallakin kohdallani mukava aloittaa pienemmästä kisasta ja sitten siirtyä isompaan ja isompaan. Lopulta se sitten ehkä huipentuu EM-kisoihin (Berliinissä elokuussa), Ruuskanen kaavailee.

Ruuskasen olkapää leikattiin yhdeksän päivää sen jälkeen kun hän viimeksi viskasi kilpailussa keihään taivaalle. Tauko on kestänyt.

– Ei se ensimmäinen tähystys ollut koko kropassa, mutta olkapää on ollut haastavin. Se on haluttu pistää kerralla kuntoon, ettei sitä tarvitse edestään löytää, Ruuskanen sanoo.

Hän puhkuu jälleen intoa. Varsinkin suuri olympiaunelma ajaa vuonna 2015 ennätyksensä 88,98 heittänyttä pielavetistä eteenpäin.

– Kyllä tässä kovasti odotetaan. Minulla on edelleenkin lapsuudesta asti ollut unelma voittaa olympiakulta. Olympiahopea on vaan takataskussa, ja Euroopan mestaruus sekä Euroopan mestaruus -mitali (pronssi) löytyy. Hyviä tavoitteita on tullut välille, mutta se kirkkain, olympiakulta puuttuu. On vielä kova nälkä ja halu saavuttaa se.

Mitä Ruuskanen odottaa elokuisista EM-kisoista? Entä onko hänellä ollut missään kohtaa ajatuksena laittaa keihäs naulaan? Kuuntele koko haastattelu ylälaidan videolta!

Thomas Röhleriltä huikea 91,78 metrin kaari 0:30

Lue myös:

    Uusimmat