Suuren journalistipalkinnon saajat julkistetaan tänään

Ukrainan sodan karu todellisuus ja provokatiivisia pilapiirroksia – Suuren Journalistipalkinnon saajaehdokkaat julki 7:59
Katso video: Näin kommentoivat työtään ja mennyttä uutisvuotta palkintolautakunnan puheenjohtaja Tomi Einonen ja vuoden journalistiksi ehdolla olevat Katriina Pajari ja Ville Ranta.

Vuoden journalistiksi on ehdolla pilapiirtäjä, Ukrainan sodasta raportoinut ulkomaantoimittaja sekä videotoimittaja.

Tänä iltana palkitaan Suuren journalistipalkinnon saajia. Palkinto myönnetään vuoden journalistille, vuoden jutulle, vuoden journalistiselle teolle, vuoden pomolle ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa vuoden alueelliselle vaikuttajalle.

Voittajat palkitaan suorassa televisiolähetyksessä MTV3-kanavalla kello 21 alkaen.

Vuoden journalistiksi ovat ehdolla Iltalehden pilapiirtäjä Ville Ranta, Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, Ukrainan sodasta raportoinut Katriina Pajari ja Ylen videotoimittaja Jaakko Keso.

Vuoden jutuksi ovat ehdolla toimittaja Riikka Smolander-Slotten kirjoittama artikkelikokonaisuus Ylelle rytmisen voimistelun epäasiallisesta urheilukulttuurista, Katja Kuokkasen artikkeli Helsingin Sanomiin mongolialaisen sairaanhoitajan taistelusta byrokratiaa vastaan ja Anna Pihlajaniemen työryhmineen tekemä juttu Kodin Kuvalehteen runoilija Aija Anderssonin parantumattomasta syövästä.

Suuri journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus, joka on jaettu vuodesta 2001 lähtien. Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys yhdessä useiden suomalaisten mediayhtiöiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat