Surullinen osoitus kuuman auton vaaroista: Autoon murtautunut ja jumiin jäänyt karhu menehtyi Yhdysvalloissa

Karhu menehtyi jäätyään jumiin tukalan kuumaan autoon 0:45
Videolla kuva autoon menehtyneestä karhusta.

Yhdysvalloissa karhu kuoli jäätyään jumiin kuumaan autoon, kertoo New York Post.

Tenneessessä Yhdysvalloissa sattui viime viikolla ikävä tapaus, kun mustakarhu jäi jumiin autoon ja menehtyi. Tapauksesta kertoivat Facebookissa paikalliset eläinsuojeluviranomaiset.

Karhu jäi jumiin oven sulkeuduttua

Eläinsuojeluviranomaiset uskovat, että mustakarhu oli ilmeisesti murtautunut autoon, josta se löydettiin myöhemmin kuolleena.

Auto oli parkkeerattu vuokramökin pihaan Seviervillessä. Viranomaiset uskovat, että karhu onnistui pääsemään sisään kuumaan autoon, mutta sen jälkeen ovi on ilmeisesti mennyt sen perässä kiinni niin, että karhu jäi autoon jumiin.

Auton sisälämpötila huiteli yli +60 asteessa

Viranomaisten mukaan auton omistaja lähti mökiltä noin kymmenen aikaan aamulla ja palasi takaisin noin 18.45. Palattuaan takaisin hän löysi kuolleen karhun autostaan.

Viranomaiset arvelevat, että karhu oli onnistunut hampaitaan tai käpäliään käyttäen avaamaan oven, joka ei ollut lukossa. 

– Uskomme, että kuumuus todennäköisesti tappoi karhun, sillä ulkona lämpötilat ylittivät 35 asteen tarkoittaen sitä, että ajoneuvon sisällä lämpötila nousi mahdollisesti jopa yli 60 asteen, viranomaiset lisäsivät.

Ruoan haju toimi mahdollisesti houkuttimena

Eläinsuojeluviranomaisten mukaan auton lattialta löytyi tyhjiä limsatölkkejä ja ruokapakkauksia. He uskovat, että nämä olivat saattaneet houkutella karhua yrittämään päästä sisään autoon. 

Facebook-julkaisussa kerrotaan, että karhulla on seitsemän kertaa parempi hajuaisti kuin vihikoiralla ja se pystyy haistamaan vienoimmankin ruoan tuoksun kulkuneuvon sisältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Lukitkaa siis ovet ja pitäkää ikkunat kiinni älkääkä koskaan jättäkö sisään ruokaa tai mitään, mikä voisi mahdollisesti tuoksua samalta kuin ruoka, päivityksessä ohjeistetaan.

– Tyhjät ruoka-astiat, karkkikääreet, pikaruokakassit ja jopa ilmanraikastimet voivat houkutella karhuja.

Näin kävi, kun toimittaja testasi, kuinka kuuma autossa voi tulla:

Lähde: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat