Surkea erä kävi kalliiksi, Nuoret Leijonat hävisi – ennen MM-kisoja luvassa vielä hurja testi

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi Yhdysvalloille maalein 2–5 varhain tiistaiaamuna pelatussa harjoitusottelussa.

Nuoret Leijonat karkasi johtoon Jimi Suomen maalilla ensimmäisessä erässä, mutta Yhdysvallat puristi tasoihin Jackson Blaken täysosumalla.

Toinen erä oli murheellinen Suomelle, kun Yhdysvallat rokotti kolmesti. Nuorten Leijonien kapteeni Oliver Kapanen viritteli kiriä päätöserän alun 2–4-kavennuksella, mutta Logan Cooley niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.

Aku Koskenvuo pysäytti Suomen maalilla 16 ja Trey Augustine Yhdysvaltojen maalilla 22 laukausta.

Ottelu kuului MM-leiriin, jonka aikana joukkueet valmistautuvat tapaninpäivänä Kanadan Halifaxissa ja Monctonissa alkaviin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Nuoret Leijonat kohtaa toisessa harjoitusottelussaan Kanadan varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa.

Suomi yrittää kirkastaa edellisten MM-kilpailujen hopeamitalinsa ja aloittaa kisaurakkansa maanantaina Sveitsiä vastaan. Alkulohkossa vastassa ovat myös Slovakia, Latvia ja Yhdysvallat, joka jäi edellisissä MM-kilpailuissa puolivälieriin. Kanada on hallitseva maailmanmestari.