Suppilovahverokeitto ja sienikierteet

Suppilovahverokeitto

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita (tai 150 g pakastettuja)
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl maissijauhoja
  • 1 l kasvislientä tai vettä
  • 1 dl kermaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl rakuunaa
  • suolaa ja pippuria
  • (tuoretta rakuunaa koristeluun)

Lisää kuumennettuun kattilaan puhdistetut sienet ja anna nesteen haihtua. Lisää tilkka öljyä ja hienonnettu sipuli. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää kasvisliemi, rakuuna ja kylmään vesitilkkaan sekoitetut jauhot. Keitä keittoa 15-20 minuuttia ja lisää kattilaan lopuksi kerma. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Sienikierteet

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1 rkl siirappia
  • ½ dl voisulaa tai öljyä
  • 1 dl vehnäleseitä
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • täyte.
  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • tilkkaöljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja siirappi. Lisää vehnäleseet ja jauhoja vähitellen niin, että taikinasta ei tule liian kovaa. Lisää voisula ja jatka alustamista. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia. Kauli taikina isoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle sienitäyte ja kääri tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla viipaleiksi ja nostele ne leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Paista uunissa 200-225 asteessa 10-15 minuuttia. Kierteet nousevat erityisen hyvin jos laitat ne haaleaan uuniin nousevaan lämpöön.

Täyte

Puhdista ja hienonna sienet. Kuumenna pannu liedellä ja lisää sienet. Haihduta neste pois ja lisää tilkka öljyä sekä sipulisilppu. Kuullota pehmeäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat