Supertähti Miley Cyrus 30 vuotta – näin lapsinäyttelijästä kasvoi maailmankuulu artisti

0:48
Miley Cyrus ja Liam Hemsworth avioituivat jouluna 2018. Liitto kesti alle vuoden.

Lapsitähtenä julkisuuteen noussut Miley Cyrus täytti pyöreitä vuosia.

Laulaja Miley Cyrus täytti 30 vuotta keskiviikkona 23. marraskuuta. Lapsitähtenä uransa aloittaneen Cyruksen elämään on mahtunut runsaasti käänteitä, jotka kokosimme juhlapäivän kunniaksi yhteen. 

Cyrus pääsi Disneyn Hannah Montana -sarjan päätähdeksi vuonna 2006. Uransa alussa näyttelijä tähditti kyseistä sarjaa, julkaisi levyjä ja esiintyi myös Disneyn tuottamassa The Last Song -elokuvassa. Kuvauksissa Cyrus tapasi myös tulevan aviomiehensä Liam Hemsworthin

Nuorena alkanut ura rikastuttikin Cyruksen pankkitiliä, sillä jo vuonna 2009 häntä tituleerattiin maailman rikkaimmaksi teiniksi. 

We Can’t Stop -kappaleesta tuttu laulajatar halusi aloittaa uransa artistina aivan puhtaalta pöydältä Hannah Montanan jälkeen. Cyrus pyrki teinitähden imagostaan eroon mitä erikoisimmilla tempauksilla, ja julisti vuonna 2013 Hannah Montanan tulleen murhatuksi. 

– Usein lapsitähdet sekoavat tai jäävät vain paikoilleen. Tällöin he eivät oikeasti voi saavuttaa sitä, mitä he oikeasti haluavat, Cyrus harmittelee Elle-lehden haastattelussa vuonna 2014.

Vuonna 2013 täysi-ikäistynyt Cyrus oli ennättänyt kihlautua ensimmäisen kerran Hemsworthin kanssa - ja niin ikään erota. On-off -suhde jatkui vuosina 2010-2019. Pariskunta ennätti naimisiinkin vuonna jouluna 2018, mutta avioliitto päättyi alle vuotta myöhemmin elokuussa 2019. 

Cyrus päätyi otsikoihin sekä parisuhteensa, että villien teinivuosiensa vuoksi. Hän on puhunut avoimesti muun muassa päihdeongelmastaan. 

Vuonna 2020 laulaja kertoi tehneensä elämäntapamuutoksen ja jättäneensä alkoholin, mutta polttavansa toisinaan kannabista.

– Viimeisen vuoden aikana minulle on ollut todella tärkeää elää raitista elämää, sillä olen todella halunnut kiillottaa mainettani, laulaja sanoi tuolloin.

Vuonna 2022 Cyrus esiintyy edelleen aktiivisesti laulajana. Viime vuosina myös hänen tyylinsä on muuttunut popdiivasta rockimpaan suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja