Suosittu karvanpoistotuote aiheutti Maaritille ja Piialle kivuliaat ihovauriot: "Kokeilin tasan kerran ja se riitti!"

Mitä sokeroinnissa tarkalleen tapahtuu? Fanni selvitti, onko lopputulos kivun ja jännittämisen arvoista 4:28
KATSO MYÖS: Onko sokerointi paras tapa päästä ihokarvoista eroon? Fanni selvitti, onko lopputulos kivun ja jännittämisen arvoista.

Varsinkin sosiaalisessa mediassa suositun karvanpoistotuotteen luvataan antavan sileät ja pehmeät sääret, mutta kahdelle suomalaisnaiselle ensimmäinen käyttökerta jäi viimeiseksi.

Sosiaalisessa mediassa törmää lähes jatkuvasti pieniin, noin tietokoneen hiiren kokoisiin tuotteisiin, jotka lupaavat mullistaa tavan, jolla poistat ihokarvojasi.

Alluren mukaan nämä crystal hair removerit saattavat olla valmistajasta riippuen hieman erivärisiä ja -mallisia, mutta käytännössä ne ovat hyvin samankaltaisia: pieni, kädessä pidettävä vempain, jonka toinen puoli on peitetty etsatulla lasilla. Todellisuudessa "kristalli" on siis juurikin etsattua lasia eli maitolasia.

Cleveland Clinicin artikkelin mukaan pyörivä liike saa karvat kasaantumaan yhteen ja irtoamaan. 

Käytännössä menetelmä muistuttaa siis hieman karvojen ajamista pois terän avulla, sillä karvoja ei poisteta juurineen päivineen, kuten vahatessa.

Poistaessaan karvoja crystal hair removerin sanotaan myös kuorivan ihoa. Mainosten mukaan tämä tarkoittaa hyvästejä ihottumalle sekä sisään kasvaneille karvoille.

TikTokissa tästä terättömästä ja ilmeisesti kivuttomasta karvanpoistomenetelmästä on innostuttu valtavasti. Aihetunnisteella #crystalhairremover merkittyjä videoita on katsottu jo yli 90 miljoonaa kertaa.

Osa videoista hehkuttaa karvanpoistomenetelmää parhaaksi ikinä, osa taas näyttää, millaista ihottumaa ja kutinaa vempain on aiheuttanut.

Myös suomalaisnaisilla on tuotteesta huonoja kokemuksia.

Voimakasta kipua ja poltetta

Maarit, 43, kertoo hankkineensa crystal hair removerin juurikin sosiaalisessa mediassa vastaan tulleen mainoksen vuoksi.

– Tuote vaikutti hyvältä ja helpolta tavalta poistaa ihokarvat.

Tuotteen käyttö oli Maaritin mukaan helppoa ja ohjeet olivat selkeät. Maarit kokeili tuotetta sääriin ja kainaloihin.

– Kipu ja polte oli melko voimakasta ja herätti yöllä useamman kerran. Iho muuttui karheaksi ja rikkonaiseksi. Hoidoksi käytin lähes viikon ajan suihkutusta ja erilaisia apteekin hoitosalvoja. Iho oli erittäin kosketusarka useamman päivän ajan. 

Maarit kertoo, että tällä hetkellä iho alue on hieman karhea, punoittava ja hilseilevä. Uutta mahdollisuutta hän ei aio tuotteelle antaa.

– Kokeilin tuotetta tasan kerran ja se riitti!

Verta ja kudosnestettä

Piia, 39, osti oman crystal hair removerinsa Normal-kaupasta.

– Tein hankinnan Instagramissa ja Facebookissa näkyvien mainosten innoittamana, Piia kertoo.

Piia ei varsinaisesti ennen tuotteen ostamista tiennyt siitä muuta kuin että laite on edullinen (alle 10 euroa), käyttöikä vuoden ja että mainosten mukaan sillä saisi helposti, nopeasti ja kivuttomasti ”upeat sängettömät sääret”.

– Päätin kokeilla, vaikka pohdin, onko tämä taas näitä ”liian hyvää ollakseen totta” -juttuja.

Piia kokeili tuotetta suihkussa ja aluksi tuntui, että sääristä irtoaa kaikki kuona-aine.

– Jatkoin pyörivin liikkein hankausta, jotta iho olisi käytön jälkeen karvaton ja silkin sileä. Iho tuntuikin hetken sileältä ja pehmeältä, kunnes se hetken kuluttua jo tihkui verta ja kudosnestettä.

– Ei meinannut kärsiä sääriä edes vedellä huuhdella. Onneksi olin ollut edes kainaloiden ja kasvojen suhteen erityisen hellävarainen ja kun säärien oireet alkoivat, toki ymmärsin vihdoin lopettaa käytön. 

Piia kertoo peittäneensä sääret, kasvot ja kainalot kerroksella emulsiovoidetta ja sääret hän kietoi vielä yöksi pakettiin.

– Jouduin ottamaan ensimmäisenä vuorokautena särkylääkettä, että sain nukutuksi yöllä ja pystyin toimimaan arjessa. Nyt vuorokauden jälkeen helpottaa, kun iho alkaa pinnalta parantua ja tehdä uutta kerrosta suojaksi, Piia kertoo.

Toistamiseen Piia ei aio crystal hair removeria kokeilla.

Katso myös: Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit

Ovatko kalliit kangasmaskit ihonhoidossa hintansa väärtejä? Testissä ilmiöksi nousseet sheet maskit 3:45
Kangasmaskit lupaavat kosteuttaa, kiinteyttää ja heleyttää. Videolla 31-vuotias testaajamme testasi tyyriimpiä kangasmaskeja ja kysyi asiantuntijalta, mitä aineosia tuoteselosteesta kannattaa etsiä!

Lue myös:

    Uusimmat