Suosikkisarja Simpsonit eivät käytä enää eri etnisyyttä edustavissa piirroshahmoissa valkoihoisia ääninäyttelijöitä

0:51
Michael Jacksonin osuus poistettiin Simpsoneista.

Asia lähti liikkeelle, kun Apu Nahasapeemapetilon -roolihahmoa ääninäyttelevä Hank Azaria  ilmoitti astuvansa sivummalle roolista. 

Ikisuosikkiohjelma Simpsonit eivät aio käyttää enää valkoihoisia ääninäyttelijöitä rooleissa, jotka edustavat eri etnisyyttä. Fox vahvisti uutisen People-lehdelle. 

– Mennäksemme eteenpäin, Simpsoneissa ei ole valkoisia ääninäyttelijöitä ei-valkoisten roolissa, asiasta tiedotettiin. 

Asia lähti liikkeelle, kun Apu Nahasapeemapetilon -roolihahmoa ääninäyttelevä Hank Azaria  ilmoitti astuvansa sivummalle roolista. Hahmosta oli tullut kiistanalainen, sillä monet väittivät, että hahmossa käytetään hpaljon stereotypiota, eikä hahmolla saisi olla valkoihoista ääninäyttelijää. 

Tuottajien antamasta lausunnosta ei selvinnyt sitä, että jatkaako kyseinen piirroshahmo ohjelmassa. 

Azaria kertoo The New York Times -lehden haastattelussa, että hän oli harkinnut päätöstä monta vuotta kuunnellen omia tuntemuksiaan, sekä niiden mielipiteitä, joiden mukaan Apu loukkasi heitä. 

– Kun tajusin sen, miten hahmosta ajateltiin, en halunnut olla enää osallisena siihen. Se ei vain tuntunut oikealla, Azaria totesi haastattelussa.

Azaria ei ole ainoa ääninäyttelijöistä, jotka ovat päättäneet toimia kyseisellä tavalla. Netflixissä nähtävä Big Mouth -piirrossarjan ääninäyttelijät Jenny Slate ja Central Park -piirrosmusikaalin Kristen Bell ilmoittivat jättäytyvänsä äänirooleistaan. Rooleihin tullaan valitsemaan piiroshahmon etnisyyttä edustavat ääninäyttelijät.

LÄHDE: People

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja