Presidenttiehdokas Li Andersson: Suomen ei tule sotkeutua suurvaltojen valtataisteluihin

Vasemmmistoliiton presidenttiehdokas Li Andersson moittii Suomea ja länsimaita riittämättömistä toimista Gazan suhteen 2:01
Vasemmmistoliiton presidenttiehdokas Li Andersson moittii Suomea ja länsimaita riittämättömistä toimista Gazan suhteen

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, presidenttiehdokas Li Andersson sanoo, että presidentinvaalien tärkein kysymys koskee Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjaa tulevaisuudessa.

Anderssonin mukaan Suomen ei esimerkiksi pidä lähteä Nato-jäsenyyden puitteissa turhaan lisäämään jännitteitä tai sotkeutua suurvaltojen välisiin valtataisteluihin Euroopan ulkopuolella.

Hän kertoi näkemyksistään tiistaina vaalikampanjansa avajaisissa Helsingissä.

Anderssonin mukaan Nato-jäsenyyden myötä Suomi tulee ottamaan kantaa myös moniin uusiin asioihin, joita voi olla hankala ennakoida. Yhtenä esimerkkinä Andersson nosti esiin Suomen ja Yhdysvaltain puolustusyhteistyösopimuksen.

– Jatkossa toisen valtion puolustusvoimilla voi olla suoraan käytössään tiettyjä alueita Suomen maaperällä, Andersson sanoi.

– Jos ongelmia ilmenee, ratkaistaan ne todennäköisesti yhdysvaltalaisessa sotilastuomioistuimessa eikä Suomen oikeuslaitoksen puitteissa. Se on iso muutos nykyiseen.

Kenestä presidentti? Haastattelussa Li Andersson 11:10
Li Andersson MTV:n presidenttihaastattelussa 26. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat