Suora lähetys: Sote-ala vastustaa hallituksen leikkauksia Helsingin keskustassa

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live seuraa mielenilmaus Helsingin keskustassa tämän videoikkunan kautta. Mielenosoittajat aloittavat marssinsa Eduskuntatalolle kello 16. Sitä ennen päivän muita uutisia.

MTV Uutiset Live on tänään Helsingin keskustassa seuraamassa kello 16 alkavaa mielenosoitusta, jossa osoitetaan mieltä sote-alan puolesta. Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on MTV Uutisten haastattelussa jo kello 15.40. 

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus esitteli eilen tiistaina ensi vuoden talousarvion, joka pitää sisällään useita säästötoimia – myös leikkauksia. 

Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy katsoo, että hallituksen kaavailemat heikennykset heikentävät edelleen sote-alan työntekijöiden oikeuksia ja palkkatasoa sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden toteutumista.

Sote-alan pelastamiseksi Tehy on kutsunut niin tehyläiset kuin muutkin sote-alan tulevaisuudesta huolestuneet kansalaiset "Hallitus vie meiltä rahat ja oikeudet" -mielenilmaukseen.

Mielenosoitus alkaa kello 16 Helsingin ydinkeskustassa Rautatientorilta, mistä mielenosoittajat marssivat Eduskuntatalolle ja sieltä takaisin lähtöpisteeseen, Rautatientorille.

Tilaisuuden juontaa toimittaja Katja Ståhl.

MTV Uutiset Live seuraa mielenosoitusta ja raportoi paikan päältä. Haastattelussa on Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. Voit seurata lähetystä suorana artikkelin alussa olevasta videoikkunasta. 

Lue myös:

    Uusimmat