Suomineito näyttää tutkakuvassa kuin vesirokon saaneelta, eikä suurta helpotusta ole luvassa

Vilkaisu iltapäivällä otettuun Suomen tutkakuvaan summaa hyvin kuluneen päivän sään: Sadekuuroja on tullut ympäri maata kaikissa olomuodoissaan ja kartta näyttääkin varsin täplikkäältä.
Uudellamaalla on havaittu sateiden lisäksi myös salamointia.

-Periaatteessa kuurosateiden muodostumisessa on nyt meneillään samanlainen ilmiö kuin kesälläkin, mutta ilmakehä on kylmä, joten tässä sitten on lopputulos. Kaikki kissat ja koirat on tänään kyllä satanut, toteaa MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Rintaniemi kertoo, että kuurosateet hiipuvat illalla. Sää selkenee yöksi ja samalla lämpötilat menevät pakkasen puolelle.

Sadekuurojen muodostumiselle herkkä tilanne jatkuu edelleen sunnuntaina. Etelärannikolla ei muodostu niin runsaasti sadekuuroja kuin tänään, mutta räntää, vettä ja rakeita on silti edelleen luvassa.
Kuurosateiden jälkeen ei ole luvassa helpotusta, sillä etelärannikolle on saapumassa sunnuntaina illalla voimakas vesisadealue. 

-Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä maan keskiosassa sade voi tulla lumena ja maanantaiaamu on ainakin Pohjanmaan suunnalla luminen, paikoin myös Keski- ja Itä-Suomessa. Eli talvirengaskeli, kiteyttää Rintaniemi.

Vapun säästä ei vielä tässä vaiheessa ole tarkkoja tietoja. Etelästä on kuitenkin tulossa jälleen uusia sadealueita. Sadealueiden välissä ehtii olla aurinkoisiakin hetkiä, mutta aurinkoisten alueiden sijoittumista esimerkiksi vappuaattona ei vielä voi ennakoida. 

Lue myös:

    Uusimmat