Suomi voi sittenkin säilyttää maapaikkansa CHL:ssä – kauhuskenaario tänään uhkana

2:19
Videolla Tapparan ja Zugin ottelun maalikooste.

Suomalaisjoukkueet konttasivat tämän kauden CHL:ssä, mutta neljäs maapaikka saattaa sittenkin säilyä. Keskiviikkoillalle on silti yksi kauhuskenaario.

Toisin kuin MTV Urheilu eilen kertoi, Suomen joukkuekiintiö ei ehkä putoakaan kolmeen. Neljää edellistä kautta peilaavassa CHL-rankingissa Suomi on edelleen neljäntenä. Tshekki kuitenkin hengittää niskaan ja voi vielä pudottaa Suomen viidenneksi, jolloin Suomi myös menettäisi yhden maapaikan.

Tshekin ainoa joukkue CHL:n puolivälierissä on Mountfield, mutta suurin uhka tuleekin muualta, nimittäin Valko-Venäjältä. Voittamalla Red Bull Münchenin tänään Junost Minsk nostaisi ainoana valkovenäläisjoukkueena maansa Suomen ohi tämän kauden rankingissa. Se pudottaisi Suomen Tshekin taakse. Toisaalta jos Junost häviäisi molemmat ottelunsa puolivälierissä, Valko-Venäjä putoaisi takaisin Suomen taakse, jolloin Suomi nousisi takaisin Tshekin edelle kokonaisrankingissa.

Tämä kuulostaa monimutkaiselta sen takia, että se on sitä.

Mutkikas rankingsysteemi

Ranking määräytyy kunkin maan kohdalla jokaisen joukkueen yhteenlasketuista pisteistä (jokainen joukkue saa uudesta pudotuspelivaiheesta yhden lisäpisteen) jaettuna joukkueiden yhteenlasketulla ottelumäärällä. Siitä saadaan vertausluku. Paras maa saa 100 pistettä, toinen 95 pistettä, kolmas 90 pistettä ja niin edelleen. Neljän viime kauden rankingit huomioidaan siten, että nykyisen kauden pisteet otetaan mukaan kokonaisuudessaan, kauden 2018-19 pisteet 75-prosenttisesti, kauden 2017-18 pisteet 50-prosenttisesti ja kauden 2016-17 pisteistä huomioidaan 25 prosenttia.

Summasta muodostuu kokonaispistemäärä, joka määrittää CHL-rankingin. Ykkönen ja kakkonen saavat seuraavalle kaudelle mukaan viisi joukkuetta, kakkonen ja kolmonen neljä joukkuetta, ja nelonen sekä vitonen kolme joukkuetta.

Keskiviikkoiltana pelataan Red Bull Münchenin ja Junost Minskin toinen neljännesvälieräottelu. Suomen kannalta kauhuskenaario on seuraava: ensimmäisen osaottelun lukemin 2-3 hävinnyt Junost Minsk voittaa yhdellä maalilla, mutta häviää jatkoajalla eikä pääse puolivälieriin. Se nostaisi Valko-Venäjän lopullisesti Suomen ohi tämän kauden rankingissa, mikä puolestaan tarkottaisi varmuudella Suomelle maapaikan menetystä.

Red Bull München – Junost Minsk suorana lähetyksenä C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa kello 20.50.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja