Leijonille tulossa hikinen päivä - Venäjä ollut kova pala ennenkin

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtaa tämänpäiväisessä MM-välieräottelussa Venäjän. Etukäteen arvioituna ottelusta on tulossa tiukka. Venäjä on ollut Suomelle myös paha vastustaja koko 2000-luvun aikana.

Leijona-legenda Pentti Lindegrenin mukaan nyky-Venäjä on pärjännyt MM-kisoissa lähinnä yksilöiden takia. Hänen mukaansa nykyjoukkue on kaukana siitä, kun Neuvostoliiton punakone pyöritti muita maita 1960-1970-luvuilla.

– Neuvostoliitto pelasi tuolloin joukkueena hyvin yhteen. Se pysyi 11 kuukautta yhdessä ja pelaajat pitivät yhden kuukauden vapaata. Nykyään pelaajat eivät ole pelanneet joukkueena. Menestystä on tullut lähinnä yksilöiden, kuten Ovechkinin kaltaisten supertähtien takia, Lindegren analysoi.

Hänen mukaansa myös Helsingin kisat ovat osoittaneet sen, että joukkueet pärjäävät lähinnä vain, jos pelaajat pystyvät pelaamaan joukkueena yhteen.

– Nythän kolme niin sanottua NHL-joukkuetta, eli Kanada, USA ja Ruotsi on pudonnut. Vielä on jäljellä Venäjä, joka joukkueena ei ole onnistunut pelaamaan yhteen, Lindegren kertoo.

Hän povaa tämänpäiväisestä ottelusta tiukkaa.

– Suomella on täysi mahdollisuus edetä finaaliin. Ottelusta tulee kuitenkin tiukka. Ottelu päättyy yhden maalin voittoon toiselle joukkueelle, mutta toivottavasti Suomelle, Lindegren toivoo.

Viisi voittoa yhdeksästä

Suomi ja Venäjä ovat kohdanneet 2000-luvulla MM-kisoissa yhteensä yhdeksän kertaa, joista viisi on päättynyt Suomen voittoon. Suomi on saanut kuitenkin maistaa tappion karvasta kalkkia, sillä joukkue on pudonnut kahdesti pudotuspelivaiheessa Venäjää vastaan, viimeisimmän kerran välieräottelussa vuonna 2008. Tuolloin Kanadassa pelattu ottelu päättyi peräti 4-0 Venäjän voittoon.

Kukaan ei unohda kuitenkaan viime vuotta, jolloin Slovakiassa pelatuissa kisoissa Leijonat löylytti Venäjää kahdesti: ensin jatkolohkossa ja sitten välierissä. Lopulta Suomi voitti historiansa toisen MM-kullan kaatamalla Ruotsin finaalissa lukemin 6-1.

Suomen ja Venäjän välinen ottelu alkaa tänään kello 14.30. Ottelua voi seurata MTV3:lta sekä Canal+-kanavalta.

Lue myös:

    Uusimmat