Mainos

Venäläislehdillä vahva usko omiensa voittoon – Suomi on "makaava tukki"

Venäläiset urheilulehdet suhtautuvat Suomi–Venäjä-välierään luottavaisesti, vaikkakin varauksella.

Suomen joukkueen vahvuudet tiedostetaan hyvin, mutta usko omaan joukkueeseen on kova.

Sport Express ja Sportbox.ru –lehtien haastatteluissa Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov kehuu Suomen joukkueen vahvaa yhteishenkeä. Hänen mukaansa ei ole sattumaa, että Suomi on toistuvasti päässyt korkeille sijoituksille MM-kisoissa.

– Pelistä suomalaisten kanssa ei todellakaan tule helppo, valmentaja kommentoi.

Suomen joukkuuesta Biljaletdinov kehuu erityisesti pelaajia, jotka ovat hänelle tuttuja Ak Barsista.

– Vehanen on todella vahva maalivahti. Hän pelaa hyvin ja varmalla otteella. Kapanen ja Immonen ovat näyttäneet taitonsa jo Kazanissa. He ovat hyvätasoisia pelaajia.

Kisojen voittaja ratkaistaan nyt?

Biljaletdinovin mielestä Suomen joukkue on vahvin välieriin saakka päässeistä joukkueista. Lehdet ovat spekuloineet sitäkin, onko Suomi-Venäjä matsin voittaja myös koko MM-kisojen voittaja.

Venäjän perinteikkään urheilulehden Sovetskii Sportin urheilutoimittajan Boris Majorovin mukaan mahdollisuudet Venäjän voittoon ovat suuret. Hän ei kuitenkaan laittaisi sitä joukkueen tähtipelaajien – Ovechkinin ja Seminin – piikkiin.

– Vaikka voitimmekin norjalaiset puolivälierässä, ei ole ollenkaan varmaa, onko näiden pelaajien saapuminen joukkueelle hyvä asia, Majorov miettii.

– Olemme kuitenkin pelanneet jo seitsemän peliä ilman heitä ja joukkue on jo muodostunut.

Majorovin mukaan suomalaiset ovat perinteisesti olleet vaikea vastus venäläisille. Se, että alkuerissä Suomen joukkue ei vakuuttanut, ei hänen mukaansa vaikuta lopputulokseen.

Suomen joukkueesta saattaa tulla Venäjälle vaikeasti ylitettävä este, tai kuten Majorov asian ilmaisee, “tiellä poikittain makaava tukki”.

"Tukholmassa järjestelyt pettivät"

Venäläiset ovat olleet tyytymättömiä siihen, kuinka ruotsalaiset ovat hoitaneet MM-kisojen järjestelyt ja toivovat, että Suomessa tilanne olisi parempi.

Ruotsissa joukkueen pelipaitoja ei suostuttu pesemään ja kaikki tavarat eivät mahtuneet samalle Helsingin lennolle. Tuloksena oli se, että osa joukkueen varusteista saapui Suomeen myöhässä. Myös Tukholman liian pehmeä jää herätti kritiikkiä.

– Ihan hyvä, että lähdimme Tukholmasta, siellä kaikki ei ollut täydellisesti. Mutta nyt on tärkeintä valmistautua peliin Suomen kanssa ja olla ajattelematta maallisia ongelmia, Biljaletdinov kommentoi Sovetskii Sportille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.