Urheilupubeista löytyvät tosifanit – Leijonia ei hylätty kesken pelin

Kiekkokansa täytti Helsingin suurimmat urheilupubit aikaisin iltapäivällä. Keskustan Sports Academyn noin 950 asiakaspaikkaa ja Elmon 100 istumapaikkaa olivat täynnä jo Suomi-Venäjä-ottelun ensimmäisen erän aikana.

Oville jäi jonottajia kokeilemaan onneaan, mutta tilaa ei ollut hetkeen luvassa.

Suomen aikainen johtomaali nostatti Sports Academyssa korviahuumaavan metelin.

– Hyvältä näyttää. Suomella on ollut enemmän paikkoja, mutta ei mikään varmaa vielä ole, tuumi vantaalainen Pasi Hartikainen, jonka pitkän päivän ravintolaohjelmaan kuuluu myös toinen MM-välierä ja jalkapallon Mestareiden liigan finaali.

– Hän on ammattilainen, siirtänyt talvilomansa tätä varten. Maanantai on tietysti vapaa, vieruskaveri Mikko Hakala huikkasi.

Läheisessä nurkassa venäläisseurue piti meteliä "Shaibu!"-huutoineen, mutta mitään merkkejä naapurikansojen nahistelusta ei ollut.

– Olen Venäjän puolella, mutta iloitsen myös siitä, jos Suomi voittaa maailmanmestaruuden. Kaikki muut eivät taida olla samaa mieltä. Osa porukasta on tullut Venäjältä asti, vantaalainen Katja Pipko kertoi.

Hetkeä myöhemmin Jevgeni Malkin laukoi Venäjälle tasoitusosuman. Venäläisnurkkauksessa riemu repesi, muualla oli hiljaista.

Toisessa erässä Malkin-show jatkui ja kolmannen alussa lyötiin nopeasti naulat Leijonien arkkuun. Kuitenkin vain kourallinen väkeä lähti siinä vaiheessa ravintola Elmosta.

– Loppuun asti pitää katsoa. Enemmän tämä on ollut Venäjän hyvyyttä, kirkkonummelainen Henri Peltomäki jutteli rauhallisena kolmannen erän lopulla.

Mikael Granlundin 2-6-maali jätti pelistä lohdullisen maun. Järjestyshäiröistä ei ollut tietoakaan.

– Myynti Suomen pelien aikana on kolminkertaistunut viime vuoteen nähden. Ihmettelin sitä aluksi, mutta kyllä se kai niin on, että maksukanaville siirtyminen on vaikuttanut, ravintoloitsija Jyrki Määttänen myhäili.

– Uskon, että pronssipelissäkin tulee tupa täyteen, hän jatkoi.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat