Suomessa on tehty 5000 ilmoitusta ufohavainnoista – ufotutkija Heikki Kulju on vuorenvarma, että elämää on myös maapallon ulkopuolella

6:26
Tällaisia ufohaivaintoja tehdään Suomessa – katso video!

Yhdysvallat julkaisi viime viikolla raportin, jossa kerrottiin sadoista ufohavainnoista kahden vuoden aikana. Ufotutkija Heikki Kulju pitää raportissa esitettyä määrää vähäisenä.

– Raportissa oli mukana vain Yhdysvaltain laiva- ja ilmavoimien havainnot, muut oli jätetty pois, Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraillut Kuju sanoo.

Suomen ufotutkijat ry:lle on tehty noin 5000 ilmoitusta ufohavainnoista.

Suurin osa Suomessa tehdyistä ufohavainnoista on valopalloja taivaalla, mutta myös lähihavainnoista on ilmoitettu. Osa havainnoista on selitettävissä tieteen keinoin, osa ei. Tällöin on kyse tunnistamattomasta ilmiöstä, eli ufosta.

– Silloin, kun valopallo liikkuu valtavalla nopeudella ja tekee 90 asteen suunnanmuutoksen, on kyseessä jotain erilaista. Lentokoneet eivät pysty tähän, Kulju sanoo.

Elämää maapallon ulkopuolella?

Tutkija itse on tehnyt kolme ufohavaintoa, jotka kaikki ovat jääneet selvittämättä.

– Kun se sattuu omalle kohdalle, se on vaikuttava juttu.

Kuljun mukaan ilmoitetut havainnot ovat vain jäävuoren huippu eli niitä olisi todellisuudessa merkittävästi enemmän. Tutkija kertoo, että noin 80 prosenttia havainnoista saadaan selvitettyä, mutta 20 prosenttia jää selvittämättä.

Kulju on vakuuttunut siitä, että elämää on myös tämän planeetan ulkopuolella. Hän ei kuitenkaan usko, että maapallolle tulee vierailijoita muilta planeetoilta, koska ihmiset eivät ole siihen vielä valmiita.

– Noin 50 vuoden aikana on miljoona havaintoa tehty, joista 20 prosenttia jää selvittämättä. Se on valtava määrä. Havaintoja tehdään ympäri maailmaa, ei pelkästään Yhdysvalloissa. Se on tässä mielenkiintoista.

Katso ufotutkija Heikki Kuljun koko haastattelu sekä kuvia tuoreista ufohavainnoista artikkelin alusta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja