Pentagon julkaisi raportin yli 350 uudesta ufo-havainnosta – puolet on toistaiseksi selvittämättömiä

Pentagon julkaisi raportin yli 350 uudesta ufo-havainnosta – puolet on toistaiseksi selvittämättömiä 6:26
Haastattelussa Suomen ufotutkijoiden puheenjohtaja Heikki Kulju.

Yhdysvaltain hallitus on saanut maaliskuusta 2021 lähtien yli 350 uutta ilmoitusta "tunnistamattomista ilmailmiöistä", jotka tunnetaan yleisesti ufoina, kertoo CNN.

Yhdysvaltain puolustusministeriön eli Pentagonin alaisuudessa toimivan tiedustelujohtajan toimiston ODNI:n mukaan puolet näistä ovat toistaiseksi selittämättömiä, selviää 12. tammikuuta julkaistussa raportissa.

ODNI, joka vastaa havaintojen seurannasta ja tutkimisesta Yhdysvalloissa, on alustavasti tunnistanut 163 ilmoitusta "ilmapalloksi tai ilmapalloyksiköiksi". Osa ilmoituksista on yhdistetty lennokkeihin, lintuihin, sääilmiöihin tai ilmassa oleviin roskiin, kuten muovipusseihin.

– Jotkin näistä määrittelemättömistä havainnoista näyttävät osoittaneen epätavallisia lento-ominaisuuksia tai suorituskykyä, ja ne vaativat lisäanalyysejä, raportissa todettiin.

Suurin osa ilmoituksista on tullut Yhdysvaltain laivastolta ja ilmavoimien lentäjiltä, jotka ovat nähneet näitä selittämättömiä lentäviä esineitä operatiivisten tehtäviensä aikana.

Raportissa kerrotaan, ettei tähän mennessä ole tapahtunut törmäyksiä yhdysvaltalaisten ilma-alusten ja tunnistamattomien ilmailmiöiden välillä. Kyseiset ilmailmiöt voivat kuitenkin aiheuttaa vaaratilanteita ja tämän vuoksi lentäjät saattavat joutua muuttamaan lentosuunnitelmiaan.

Ilmoitettujen havaintojen määrä kasvanut dramaattisesti

Tiedusteluyhteistö julkaisi ensimmäisen raporttinsa asiasta vuonna 2021. Kyseisessä raportissa tutkittiin 144 ilmoitusta tunnistamattomista ilmailmiöistä, joista vain yhden tutkijat pystyivät selittämään tutkimuksen loppuun mennessä.

Tutkijat eivät löytäneet todisteita siitä, että havainnot olisivat merkinneet maapallon ulkopuolista elämää tai Venäjän tai Kiinan kaltaisten valtioiden teknologista kehitystä. Tutkijat kuitenkin myönsivät, että se voisi olla mahdollinen selitys.

Yhdysvaltain kongressi vaati 2021 vuoden lopun puolustusmenoja koskevassa lakiesityksessään Pentagonia ja tiedustelupalveluja tutkimaan asiaa ja raportoimaan siitä. Puolustusministeriö on myös pyytänyt esimerkiksi lentäjiä raportoimaan selittämättömistä havainnoistaan.

Torstaina 12. tammikuuta julkaistun raportin mukaan ilmoitettujen tapausten määrä on kasvanut dramaattisesti vuoden 2021 raportin julkaisemisen jälkeen.

Tutkijat selittävät lisääntymisen johtuvan osittain siitä, että tunnistamattomien ilmailmiöiden aiheuttamat mahdolliset uhat ovat tulleet paremmin ymmärretyksi esimerkiksi lentoturvallisuuden vaarana ja osittain siitä, että kyseisten ilmiöiden raportointiin liittyvä leimautuminen on vähentynyt.

Suomessakin kirjataan parisataa ufohavaintoa vuodessa. Useille havainnoille on selitys, kaikelle sitä ei kuitenkaan löydy. Miksi ei? Aiheesta keskustellaan Viiden jälkeen -ohjelmassa kello 17.45, Suomen ufotutkijoiden puheenjohtajan Heikki Kuljun kanssa. Voit katsoa ohjelman jälkikäteen myös Katsomosta

Lue myös:

    Uusimmat