Nasa jatkaa Ufo-jahtia tiukan tieteellisellä otteella: Tunnistamattomat UAP-ilmiöt aiheuttaneet törmäysuhkia sotilaskoneille

Näitä hävittäjälentäjien havaintoja ei ole pystytty selittämään – pilotit kuvailevat kokemustaan 2:47
Katso videolta, miltä pilottien havainnot ovat näyttäneet ja miten he ovat kuvailleet kokemuksiaan.

Nasa on ilmoittanut suunnitelmista ryhtyä tutkimaan Ufo-ilmiöitä tiukan tieteellisellä otteella.

Projektissa tutkijat etsivät tietoa havainnoista, jotka käsittelevät tunnistamattomiksi jääneitä, ilmassa tapahtuneita UAP-ilmiöitä (unidentified aerial phenomena). Tarkoituksena on keksiä, miten vastaavanlaisia tapauksia saadaan jatkossa taltioitua parhaiten.

Aiheesta kirjoittaa LiveScience sivuillaan.

Jo vuosi sitten uutisoitiin Nasan alkaneen tutkia Ufo-havaintoja.

Viime vuosina on uutisoitu erikoisista Ufo-havainnoista, joiden aiheuttajat ovat jääneet toistaiseksi mysteeriksi. Lentäjät ovat raportoineet erikoisista kappaleista, joiden kulku on paljon heidän hävittäjäkoneitaan kehittyneempää.

Viime kuussa Yhdysvaltain kongressi järjesti ensimmäisen kuulemistilaisuuden ufoista 50 vuoteen.

Kaksi Yhdysvaltain puolustusvirkamiestä esitteli Ufo-raportin sisältöä, jossa tarkasteltiin yhteensä yli 140 yhdysvaltaislentäjän havaintoja tunnistamattomista lentävistä esineistä.

Nasa haluaa nyt selvittää, miten uutta tietoa voitaisiin hyödyntää, jotta mystiseksi jäänyttä ilmiötä voidaan tutkia mahdollisimman tehokkaasti tieteellisesti. Nasan projekti ei liity Pentagonin Ufo-tutkimukseen.

Projektin on tarkoitus alkaa ensi syksynä ja se kestää yhdeksän kuukauden ajan. Projektia johtava astrofyysikko David Spergel toteaa Nasan tiedotteessa, että UAP -havainnoista on kerättävä mahdollisimman järeä otanta siviileiltä, hallinnolta ja yrityksiltä.

Nasa painottaa, että tunnistamattomissa ilmahavainnoissa ei ole mitään todisteita siitä, että ne liittyisivät avaruusolentoihin.

Ilmiö kuitenkin kiinnostaa Yhdysvaltain hallintoa muun muassa kansallisen turvallisuuden takia. UAP -ilmiöiden on kerrottu esimerkiksi aiheuttaneen useita törmäysuhkia Yhdysaltain sotilaskoneiden kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat