Suomessa halutaan kansainvälisen lajiliiton venäläispomo ulos: "Mitään ei ole tapahtunut"

Suomen Jääpalloliitto kertoi maanantaina lähestyneensä lajin kansainvälistä liittoa FIB:tä ponnella, jossa se esittää FIB:n puheenjohtajan vapauttamista tehtävistään. FIB:tä on vuodesta 2005 lähtien johtanut venäläinen Boris Skrynnik.

Kansainvälinen jääpallotoiminta on ollut pysähdyksissä viime vuodet koronaviruspandemian sekä Venäjän Ukrainassa aloittaman sodan takia. Miesten MM-kisat pelattiin viimeksi tammikuussa 2019, ja viimeksi lajin kolme suurta eli Venäjä, Ruotsi ja Suomi ovat kohdanneet tammikuussa 2020.

Jääpalloliitto katsoo, että FIB ei ole nykyisen johdon alaisuudessa kyennyt täyttämään tehtäviään.

– Suomi ja myös muut maat haluavat päästä eteenpäin, mutta mitään ei ole tapahtunut (lajin kansainvälisessä toiminnassa). Meillä ei ole hyväksyttyä kansainvälistä kalenteria, minkä pohjalta suunnitella kansallista toimintaa. Tämä ei ole hyvää hallintoa, Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson kertoi STT:lle.

– Ja näyttää, että tämä nykyinen tilanne sopii FIB:n nykyjohdolle.

Karlssonin mukaan Suomen liitto on koordinoinut ponttaan muiden Pohjoismaiden (Ruotsi, Norja) kanssa. Tavoitteena on, että FIB vapauttaa Skrynnikin tehtävistään 28. lokakuuta järjestettävässä kongressissaan.

Lue myös:

    Uusimmat