Mainos

Suomen Yrittäjät budjettiesityksestä: Hyviä veromuutoksia – lisää työllisyystoimia tehtävä

Suomen Yrittäjien mielestä Valtiovarainministeriön talousarvioesityksessä on hyviä ehdotuksia verotuksen kehittämiseksi.

Yrittäjät kiittelee yrittäjävähennystä, maksuperusteista arvonlisäverotusta sekä kotitalousvähennykseen kaavailtua laajennusta.

– Nämä ovat tärkeitä muutoksia pienille yrityksille, erityisesti yksinyrittäjille, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kiittelee tiedotteessaan.  

Suomen Yrittäjien mukaan pienyritysten kassavalmius helpottuu kun arvonlisäveron voi maksaa vasta sitten, kun on saanut rahat kassaan. Yrittäjävähennys puolestaan lisää eri yritysmuotojen tasavertaisuutta ja auttaa erityisesti yksinyrittäjiä.  

Järjestön mukaan työttömyyden nujertamiseksi tarvitaan lisää merkittäviä toimia, koska työllisyys ei ole paranemassa hallituksen tavoitteiden mukaisesti.  

– Emme voi ottaa vuosikausia miljarditolkulla lisää velkaa ja elää lastemme kustannuksella, Pentikäinen sanoo.  

Pentikäinen peräänkuuluttaa rohkeita työmarkkinauudistuksia.  
Suomen Yrittäjät on esittänyt työllisyyttä vahvistavina toimina muun muassa paikallisen sopimisen laajamittaista lisäämistä sekä työsopimus- ja työaikalain uudistamista.  

Esimerkiksi pienten yritysten työllistämistä voidaan lisätä helpottamalla henkilöperusteista irtisanomista, järjestö kertoo.  

Yrittäjien mielestä myös esimerkiksi sunnuntain tuplapalkan poistamisella olisi suuri työllistämisvaikutus.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.