Suomen sotilaita voi päätyä Ukrainaan, yhdysvaltalaislehti väittää ministeri Häkkäsen sanoneen – näin ministeriö reagoi

Puolustusministerin erityisavustajan mukaan asiasta on lähetetty lehdelle oikaisupyyntö.

Kansainväliseen politiikkaan keskittyvän vaikutusvaltaisen yhdysvaltalaislehden Foreign Affairsin (FA) mukaan Suomen puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) on ehdottanut, että suomalaisjoukkoja voi päätyä Ukrainaan. Häkkästä ei mainita jutussa nimeltä.

Ensimmäisenä eurooppalaisjoukkojen lähettämisestä Ukrainaan puhui Ranskan presidentti Emmanuel Macron helmikuussa. Hänen mukaansa vaihtoehtoa ei voida sulkea pois.

Sittemmin Foreign Affairsin mukaan Suomen puolustusministeri ja Puolan ulkoministeri ovat antaneet kommentteja, joiden mukaan kyseisten valtioiden sotilaita voisi päätyä Ukrainaan.

Selvää ei ole, mihin Häkkäsen kommentteihin FA mahdollisesti viittaa. Puolustusministerin erityisavustajan mukaan asiasta on lähetetty lehdelle oikaisupyyntö.

Valtonen: "Emme ole lähettämässä mitään joukkoja"

Ulkoministeri Elina Valtonen (kok.) totesi Politicon mukaan maaliskuun puolivälissä, ettei hän sulje täysin pois sitä mahdollisuutta, että Ukrainaan lähetetään länsijoukkoja.

– On tärkeää, ettei mitään vaihtoehtoa suljeta pois pitkällä aikavälillä, koska emme koskaan tiedä, kuinka vakavaksi tilanne muuttuu, Valtonen sanoi.

Valtonen kuitenkin totesi myös, että Suomen kanta on tällä hetkellä selvä:

– Emme ole tällä hetkellä lähettämässä mitään joukkoja, emmekä ole halukkaita keskustelemaan siitä, Valtonen totesi.

Suomi ja lukuisat muut länsimaat ovat lähettäneet Ukrainalle aseapua ja myös kouluttaneet ukrainalaisjoukkoja. Länsimaiden tai Naton sotilaiden lähettämisestä Ukrainaan ei ole kuitenkaan käyty vakavaa keskustelua ainakaan julkisesti.

Lue myös:

    Uusimmat