Ukraina sanoo iskeneensä Venäjän laivaston yli satavuotiaaseen pelastusalukseen

Ukrainalaismedian mukaan vuonna 1915 käyttöön otettu Kommuna on Venäjän laivaston vanhin käytössä oleva alus.

Ukraina sanoo iskeneensä onnistuneesti Venäjän Mustanmeren-laivaston pelastusalukseen Kommunaan. Ukrainan mukaan alus on nyt poissa käytöstä sen saamien vaurioiden vuoksi. Aluksen vaurioiden laajuudesta ei ole tarkempaa tietoa.

Ukraina ei sanonut, missä isku tarkalleen tapahtui, mutta sosiaalisessa mediassa on levitetty videota, jossa näkyvän palavan laivan kerrotaan olleen Sevastopolin satamassa Krimin niemimaalla.

Vuonna 1915 käyttöön otettu Kommuna on Venäjän laivaston vanhin yhä käytössä oleva alus, kertoo Kyiv Independent. Alus on aiemmin palvellut sekä tsaarinajan Venäjän että Neuvostoliiton laivastoissa läpi kahden maailmansodan.

– Tämä tulee jatkumaan niin kauan, että Venäjältä loppuvat alukset tai he lähtevät Krimiltä, sanoi Ukrainan laivaston tiedottaja Dmytro Pletentshuk.

Venäjän Krimille asettaman miehityshallinnon mukaan Sevastopolin satamassa olisi torjuttu laivaan kohdistunut ohjusisku. Sevastopolin kuvernööri Mihail Razvozhajev sanoi, että ohjuksen pudonneet kappaleet olisivat sytyttäneet pienen tulipalon, joka sammutettiin. Kuvernööri ei kertonut, mikä alus iskun kohteena oli.

Paikallismedian mukaan Krimin Venäjään yhdistävä Kertshinsalmen silta olisi suljettu iskun jälkeen, kertoi Kyiv Independent.
 

Lue myös:

    Uusimmat