Suomen paukkupakkaset olivat liikaa – Ruotsin hiihtotähden piti lainata veljensä pitkiä kalsareita: "Kai tiedät, kuinka ne on muotoiltu?"

Maastohiihdon maailmancupin avausviikonloppuna Rukalla nähtiin hyytävät olosuhteet, kun pakkaslukema pyöri 20 asteen molemmpin puolin. Ruotsalaistähti Ebba Andersson kertoi Mellan himmel och skidspår (Taivaan ja hiihdoladun välillä) -podcastissa, että joutui lainaamaan veljensä Fredrik Anderssonin pitkiä kalsareita.

Andersson hiihti Rukan avausmatkalla 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa neljänneksi. Kisa ei sujunut ongelmitta, sillä kylmyyys oli tehdä tepposet viime kaudella maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmanneksi sijoittuneelle ruotsalaiselle.

– Kylmimmissä kohdissa oli todella kylmä. Siitä tuli paine kalloon, kuin aivot olisivat halunneet hypätä ulos, Andersson sanoi.

24-vuotias ruotsalainen tekee maastohiihtäjä Lisa Vinsan kanssa yhteistä podcastia. Seefeldissä Ruotsille kultaa voittaneelta Anderssonilta oli Rukalla unohtunut kerrasto, jota hän käyttää erityisen kylmissä olosuhteissa.

– En ajatellut niin pitkälle, että olisin pakannut sen mukaani. Ei ollut ylimääräistä, jota olisin voinut lainata, Andersson totesi.

Onnella oli kuitenkin omat näppinsä pelissä, sillä Andersson törmäsi veljeensä juuri ennen lämmittelyä. Fredrik-veli kuuluu myös Ruotsin maajoukkueeseen.

– Silloin sain idean. "Fredrik, voisinko lainata tuota, mikä sinulla on päälläsi?" Joten hiihdin miesten pitkissä kalsareissa tuulisuojalla varustettuna, Andersson naurahti.

– Kai tiedät, kuinka miesten pitkät kalsarit on muotoiltu? Ne pitää täyttää, heidän pitää saada etupuolelle tilaa munalle, joten sain taitella ja taitella, että ne olisivat sopivan kokoiset. Ne kuitenkin toimivat ja istuivat paikoilleen, Andersson kertoi.

Kilpailusta saldona oli nelostila. Sunnuntain 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokisassa Andersson oli kuudes.

– Silloin ajattelin, että on reilumpaa antaa hänen kilpailla niissä, Andersson sanoi.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana lauantaina Sveitsin Davosissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja