Suomen mitalihaaveille karmea kolaus yhdistetyn mäessä, Leevi Mutrun reaktio kiteytti kaiken – tätä nousu vaatii

Suomi jäi kauas kärkisijoista yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuudella Seefeldin MM-kisoissa. Suomi lähtee hiihto-osuudelle 7. sijalta, 2.09 minuuttia kärkijoukkue Itävallan perään ja suomalaistoiveita mitaleille voi pitää lähes olemattomina. 

Suomen urakka mäessä lähti käyntiin murheellisella tavalla, kun Leevi Mutru jäi 90,5 metriin. Mutru kiteytti suomalaistuskan heti kättelyssä kopistelemalla hyppynsä jälkeen suksiaan päähän pettyneellä mielellä.

Eero Hirvonen hyppäsi 97 metriä, Arttu Mäkiaho 94,5 metriä ja Ilkka Herola 101 metriä. MTV Urheilu tiedusteli Herolalta, pitääkö hän mitalia mahdollisena.

– No kaikkihan on aina mahdollista, mutta sanotaan, että helkkarin epätodennäköistä kuitenkin. Kyllähän se vaatii aika mieletöntä hiihtoa meiltä ja joiltakin taas tosi huonoa. Valitettavasti meidän hyppääminen on ollut sellaisella tasolla, että se olisi vaatinut hajonnan parhaimmistoa tähän, mutta suurella osalla taisi tulla toista päätä, Herola sanoi.

Kärkihyppääjät venyttivät joka kierroksella 110 metrin havinoille. Pisimmälle ponkaisivat Itävallan Mario Seidl ja Franz-Josef Rehrl, jotka leiskauttivat kumpikin 111,5 metrin siivut. 

Itävalta ja Japani starttaavat hiihto-osuudelle keulilla lähes samaan aikaan – Japani vain sekunnin Itävaltaa perässä. Norja (+0,17) on mäkiosuuden jälkeen kolmantena ja Saksa (+0,41) neljäntenä.

Italian neljännen hyppääjän Samuel Costan suoritus hylättiin varusteiden vuoksi, ja joukkue putosi viidenneltä sijalta 11:nneksi, 3.56 minuutin päähän kärjestä.

Joukkuekilpailun hiihto-osuus käynnistyy Suomen aikaa kello 15.45. 

6:14
Tulosruutu selvitti perjantain tapahtumat Seefeldissä.

Juttua päivitetty klo 13.10 Herolan kommentilla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja