Suomen maajoukkuelegenda jättää seuransa lähes kymmenen vuoden jälkeen – valmentajaksi Veikkausliigan kriisiseuraan?

Joonas Kolkka kertoi eilen jättävänsä tehtävänsä PSV:ssä. Hollantilaisseuran akatemiassa työskennellyt lahtelainen saattaa olla matkaamassa entiseen kotikaupunkiinsa, jonka pääsarjaseura FC Lahti antoi juuri potkut päävalmentajalleen Ilir Zenelille.

Torstain tapahtumat enteilevät, että Suomen maajoukkueessa legendastatuksen saanut entinen laitapelaaja Joonas Kolkka voisi olla Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden seuraava päävalmentaja tai valmennusryhmän jäsen.

Interille 1–5-murskatappion edellisessä ottelussaan keskiviikkona kärsinyt FC Lahti antoi torstaina potkut päävalmentajalleen Ilir Zenelille. Joukkue on tällä hetkellä sarjan toiseksi viimeisenä ja on kerännyt vain yhdeksän pistettä 12 ottelusta.

FC Lahden takana sarjassa on vain sekasortoinen HIFK, joka painii tuloskuntonsa lisäksi myös konkurssiuhan kanssa.

Hollantilaisseura PSV:ssä lähes kymmenen vuotta työskennellyt Joonas Kolkka ilmoitti Twitterissä keskiviikkoiltana jättävänsä seuran ja suuntaavan uusien haasteiden pariin. Ajoitus tuntuu liian osuvalta ollakseen sattumaa. Kolkka on kotoisin Lahdesta ja on Reippaan kasvatti.

– Melkein kymmenen vuotta PSV Eindhovenissa. Nyt on aika seuraavalle seikkailulle, Kolkka kirjoitti.

47-vuotias Kolkka pelasi Suomen maajoukkueessa 98 ottelua ja teki niissä yhteensä 11 maalia. PSV:n lisäksi hän edusti pelaajaurallaan muun muassa Willem II:ta, Crystal Palacea, Panathinaikosia ja Borussia Mönchengladbachia.

Zenelin tehtävästään vapauttanut FC Lahti kertoi tiedottavansa uudesta päävalmentajastaan myöhemmin.

MTV Urheilu ei ole toistaiseksi tavoittanut FC Lahden toimitusjohtajaa Juho-Matti Heikaria kommentoimaan Kolkan mahdollista saapumista.

Lue myös:

    Uusimmat