Suomen maajoukkueen ex-maalivahti avautuu: "Luotin vääriin neuvonantajiin"

Peter Enckelman avautuu taloudellisista vaikeuksista 2:07
Juttu Peter Enckelmanista Tulosruudun pitkässä lähetyksessä torstaina 31. tammikuuta.

Entinen jalkapallomaalivahti Peter Enckelman kuuluu harvinaislaatuisten suomalaisjalkapalloilijoiden joukkoon, jotka ovat luoneet mittavan uran Englannin Valioliigassa. Mielikuvista huolimatta turkulainen ei vietä tällä hetkellä lokoisia eläkepäiviä miljonäärinä.

Valtaosa ihmisistä kuvittelee, että maailman kilpailluimman lajin arvostetuimmassa sarjassa, tarunhohtoisessa Valioliigassa, lähes kymmenen vuotta palloja torjunut, nyt 41-vuotias Peter Enckelman, voi viettää uransa jälkeen kotikonnuillaan vapaaherran elämää – nautittuaan tuhdeista tilipusseista pelaajaurallaan.

Enckelmanin kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Suorapuheinen herrasmies ei valita tai jossittele, mutta hän myöntää auliisti, että taloudelliset asiat olisi pitänyt hoitaa uran aikana huolellisemmin.

– Silloin uran aikana oli taloudellisia neuvonantajia, hyviä ja huonoja. Näin jälkikäteen on helppoa sanoa, että tietyt sijoitukset menivät pahasti pieleen ja ne ovat aiheuttaneet päänsärkyä. Tilanteeni on taloudellisesti tällä hetkellä ihan ok, mutta paremminkin asiat olisin voinut silloin hoitaa, Enckelman toteaa MTV Urheilulle.

– Tuli tehtyä muutamia tyhmiä juttuja, mutta sellaista se vain on. Ei minulla onneksi mitään velkaa ole, joten kaikki on sinällään todella hyvin, entinen maajoukkuemaalivahti jatkaa.

Enckelmanin sanat ovat painavia ja toimivat varoittavina esimerkkinä nuorille huippu-urheilijoille, joiden urat päättyvät myös aikanaan. Tosiasia on se, että niin maailmalla kuin Suomessa on nähty vuosien varrella karmaisevia esimerkkejä urheilijoista, joiden holtiton rahankäyttö on vienyt heidät vararikon partaalle – ja jopa ennenaikaisesti hautaan.

– Nuorena monet pelaajat laittavat rahaa palamaan, eivätkä ajattele asioita sen kummemmin eteenpäin elämässään. Englannissa esimerkiksi oli pelaajia, joilla oli suuria ongelmia uhkapelin suhteen, Valioliigassa Aston Villaa ja Blackburnia edustanut entinen huippumaalivahti sanoo. 


Enckelmanin elämä on pelaajauralla tehdyistä vääristä taloudellisista ratkaisuista huolimatta nyt hyvin raiteillaan. Siviilityö kenttämyyjänä pitää mielen virkeänä, eikä hän ole kaivannut missään vaiheessa edes takaisin pelikentille.

– Viitisen vuotta olen työskennellyt siviilitöissä ja nautin elämästäni vaimoni ja lapsemme kanssa. Se on niin hienoa hommaa, että siinä unohtaa kaikki murheetkin, Enckelmanin hymähtää.

Katso yllä olevalta videolta lisää Suomen jalkapallomaajoukkueen entisen maalivahdin ajatuksia. 

Lue myös:

    Uusimmat