Suomen luonto -lehti valitsi vuoden turhakkeen – oletko testannut?

Suomen Luonto -aikakauslehti on valinnut Vuoden 2013 turhakkeeksi hajustetun roskapussin. Toimitus valitsi turhakkeen lehden lukijoiden lähettämien yli 500 ehdokkaan joukosta.

Hajuroskapussia ehdottanut Marjaana Hänninen Järvenpäästä perusteli valintaansa näin: "Tuote täyttää turhakkeen kriteerit täydellisesti: hajuste roskapussissa on tarpeeton ja samalla se edustaa piittaamatonta luonnonvarojen käyttöä."

Hajustetut roskapussit ovat tulleet Suomen markkinoille näkyvästi tänä syksynä. Muualla Euroopassa, esimerkiksi Espanjassa, pussit ovat olleet myynnissä jo vuosia.

Hajustettuja roskapusseja on Pirkka-tuotteissa sitruunan- ja männynhajuisena. Valmistusmaa on Espanja. Tamperelaisen Naturan maahantuomien pussien hajuvalikoimassa on ruusu, vanilja ja omena. Naturan pussien alkuperämaata ei mainita pakkauksessa, mutta ne tulevat maahantuojan mukaan Aasiasta.

Suomen Luonnon toimitus valitsee Vuoden turhakkeen lukijoiden lähettämien ehdokkaiden joukosta. Hajustettu roskapussi on 14. Vuoden turhake.

Aiemmat Vuoden turhakkeet:

2013 hajustettu roskapussi

2012 automaattinen saippua-annostelija

2011 huuhtohylsy

2010 turkis

2009 ilotulite

2008 pantiton pullo

2007 mönkijä

2006 tuplapuhelinluettelot

2005 kaupunkimaasturi

2004 juotava jogurtti -minipakkaukset

2003 hampurilaisaterian kylkiäinen

2002 ulkomainen pullovesi

2001 vaipankätkijä

2000 lehtipuhallin

Vuoden turhake on jotakin turhaa, hyödytöntä, käsittämätöntä tai häiritsevää. Sillä on myös haitallisia ympäristövaikutuksia. Turhake ei voi olla henkilö, yhteisö tai yritys.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat