Mainos

Suomen lähetystö ei ole kuullut P-Korean evakuointikehotuksesta

Pohjois-Korea on kehottanut ulkovaltoja harkitsemaan lähetystöhenkilökuntansa evakuointia, jos tilanne Korean niemimaalla kiristyy, kertoo Kiinan uutistoimisto Xinhua.

Suomen suurlähetystöön Etelä-Korean Souliin tietoa kehotuksesta ei ole saatu. Asian MTV3:lle vahvisti suurlähettiläs Matti Heimonen. Suomella on Soulissa yhteinen lähetystö Koreoiden kanssa.

Aiemmin evakuointipyynnöstä kertoi Venäjä. Venäjän Pohjois-Korean-suurlähetystön edustajan mukaan Pjongjangissa olevia suurlähetystöjä oli kehotettu harkitsemaan evakuoimista.

Venäjän lähetystö tarkkailee tilannetta, mutta ei ole vielä ryhtynyt toimiin evakuoimisen järjestämiseksi.

Etelä-Korea puolestaan valmistautuu vetämään työntekijänsä pois Pohjois-Korean puolella sijaitsevalta yhteiseltä teollisuusalueelta. Sodan puhkeamisella uhitellut pohjoinen on sulkenut pääsyn Kaesongin alueelle jo usean päivän ajan.

Alueella on yhä satoja eteläkorealaisia.

Etelä-Korean yhdistymisministerin mukaan työntekijät vedetään pois, jos heidän turvallisuutensa on vaarassa. Pohjois-Korea on aiemmin vakuuttanut, että eteläkorealaiset saavat poistua milloin tahtovat.

Britannia vahvisti saaneensa kehotuksen evakuoinnista Pohjois-Korealta. Maan ulkoministeriön mukaan Pohjois-Korean kehotus kuuluu maan tapaan kertoa siitä, että Yhdysvallat uhkaa heitä. Britannian ministeriö harkitsee kuitenkin matkustusohjeiden muuttamista Korean niemimaalle.

(MTV3–STT–Reuters–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.