Suomen kuumin sähköauto myy niin hyvin, että omaansa joutuu odottamaan jo pitkän tovin – Volkkarilta muhkea alennus sisarmalliin

0:32
Skoda Superbin saa nyt myös ladattavana hybridinä.

Suomen tämän hetken kysytyimmäksi sähköautoksi on noussut Seat Mii electric. Autonsa nyt tilaava joutuu kuitenkin odottelemaan sitä vielä pitkän tovin. Volkswagenin onkin päättänyt hyödyntää tilaisuuden alentamalla sisarmalli e-Upin hintaa isolla kädellä.

Täyssähköautoja Suomessa vuodesta 2014 myynyt Volkswagen on reagoinut Seat Mii electricin kovaan kysyntään.

Lokakuun lopussa lanseerattu sähköinen Seat Mii on mennyt kuumille kiville. Valtion ja maahantuojan tukien jälkeen pikkuauton hinnaksi jäi reilut 15 000 euroa, mikä sai suomalaiset vetämään ostohousunsa jalkaan.

Sähkö-Miin myynti käynnistyi Suomessa erittäin vauhdikkaasti, sillä ensimmäisen viikon aikana myytiin yli 250 autoa. Nyt autonsa tilaavat saavatkin odotella omaansa pitkään.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Emokonserni Volkswagen on nimittäin haistanut suomalaisten kiinnostuksen pientä ja huokeaa sähkökulkinetta kohtaan, ja päättänyt alentaa roimasti myös sisarmalli Upin sähköversion hintaa.

Miin tavoin 260 kilometrin, kaupunkipyörittelyssä jopa 360 kilometrin, toimintamatkalla varustettu e-Up irtoaa valtion 2 000 euron ja maahantuojan 4 000 euron hankintatukien jälkeen 17 535 eurolla. Toimitusten luvataan käynnistyvän tammikuussa 2020.

Sähkö-Golfin hinta putoaa lisää

Lokakuun lopussa kerrottiin myös tuotannosta poistuvan e-Golfin mojovasta hinnanpudotuksesta, kun maahantuoja ilmoitti sulattavansa hinnasta pois 8 000 euroa. Hinnaksi jäi tuolloin 35 090 euroa.

Vuonna 2017 lanseeratun toisen sukupolven e-Golfin houkuttelevuutta pyritään lisäämään nyt entisestään, sillä auton uusi hinta on 29 090 euroa.

Myös Renault-kauppias iski apajille

Kiinnostus sähköistä Seat Miitä kohtaan sai emoyhtiön lisäksi myös kilpailijat liikkeelle.

Renaultia jälleenmyyvä Metro-Auto mainosti näkyvästi Zoe-täyssähköauton alennuskampanjaa, joka on kuitenkin jo päättynyt. Myynnistä poistuvan sukupolven hinta putosi reilusta 30 000 eurosta noin 25 000 euroon. Metro-Auton Zoe-kampanjasta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja