Jopa 360 kilometriä kaupunkiajoa: Seatilta markkinoiden edullisin sähköinen kauppakassi – hankintatuet sahaavat hinnasta vielä tuhansia

Seatin ensimmäinen täyssähköauto saapuu markkinoille ensi keväänä. Mii electricin hinnat alkavat reilusta 19 000 eurosta ennen hankintatukia, mikä tekee siitä myös tämän hetken halvimman sähköauton. Tukien kanssa hinnasta lähtee pois vielä 4 000 euroa.

Seat Mii electric on pikkuinen sähköauto, jonka moottori tuottaa 61 kilowatin eli 83 hevosvoiman tehon ja 212 newtonia vääntöä. Viisiovisen auton kiihtyvyys ei ole Tesla-tasoa, mutta kaupunkiajoon riittävästi, sillä viiteenkymppiin ehditään alle neljässä sekunnissa. Kiihdyttäminen sataan kilometriin tunnissa vie 12,3 sekuntia, ja huippunopeus on rajoitettu 130 kilometriin tunnissa.

Mii electricin akuston kapasiteetti on 32,3 kilowattituntia. Pelkkää kaupunkipyöritystä se tarjoaa jopa 360 kilometrin verran, mutta hieman monipuolisemmassa ajoympäristössä valmistaja lupailee 260 kilometrin toimintamatkaa WLTP-syklillä mitattuna.

Auton hinnat alkavat 19 389 eurosta. Valtion myöntämä 2 000 euron hankintatuki on käytettävissä 30.11.2021 saakka. Tämän lisäksi maahantuoja tarjoaa oman 2 000 euron hankintatukensa tämän vuoden aikana auton ostaville. Molemmat tuet hyödyntämällä alkaen-hinta jää reiluun 15 000 euroon. Auto on saatavissa myös yksityisleasingillä, jonka hinta ilman käsirahaa alkaa 199 eurosta kuukaudessa.

Uniti One on 20 000 euron ruotsalainen sähköauto 0:12
VIDEO: Uniti One on 20 000 euron ruotsalainen sähköauto.

Kaksi varustetasoa

Pieneen, vain 3,5 metriä pitkään autoon on tarjolla kaksi varustetasoa. Halvemmallakin tasolla vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa liikennemerkkien tunnistus, kaistallapitoavustin ja automaatti-ilmastointi sekä CCS-pikalataus- ja Mode 3 -latauskaapelit.

Kalliimpi taso tuo mukanaan esimerkiksi sumuvalot, nahkaverhoillun ohjauspyörän, suuremmat vanteet ja Type 2 Suko -tilapäislatauslaitteen.

Kyseessä on Seatin ensimmäinen malli, jossa on Seat Connect -järjestelmä, jolla auton hallinta ja sisäänpääsy voidaan hoitaa matkapuhelimella. Kuljettaja voi tarkastella sovelluksen avulla ajotietoja, pysäköintipaikkaa, ovien ja valojen tilaa sekä säätää ilmastointia.

Ensimmäiset yksilöt saapuvat jälleenmyyjille alkuvuodesta, kun taas asiakastoimitukset alkavat keväällä.

Mii electricin kovin haastaja tulee Volkswagen-konsernin sisältä, sisarmalli Volkswagen e-Upin suunnasta. Pykälää premiumimman e-Upin hinnat lähtevät reilusta 23 000 eurosta.

Lue myös:

    Uusimmat