Suomen EM-jatkokuvio selvillä – Bulgarialta myrskyvaroitus lentisnaisten huipputärkeään otteluun

Torstaina alkulohkon päätöskierroksen ottelu Suomen ja Bulgarian välillä ratkaisee viimeisen jatkoonmenijän naisten lentopallon EM-kisoissa.

Bulgaria ja Suomi ovat ennen päätöspeliään tasapisteissä Ankaran alkulohkon neljäntenä ja viidentenä. Ottelun panos on selvä: ottelun voittaja etenee neljännesvälieriin ja häviäjä pakkaa laukkunsa kotimatkaa varten.

Suomen tiistainen 3-1-voitto Ranskasta tiesi hävinneelle joukkueelle jatkohaaveiden kariutumista, joten viimeisessä ottelussa Bulgariaa vastaan voitto millä tahansa tavalla takaa paikan 16 parhaan joukossa.

Bulgaria antoi tiistain myöhäisottelussa Suomelle myrskyvaroituksen kukistettuaan lohkokolmosena yhä olevan Kreikan suoraan kolmessa erässä selvin lukemin 25-22, 25-17, 25-17.

Kreikka pelaa viimeisessä ottelussaan lohkokärki Serbiaa vastaan, joten Bulgaria-Suomi-ottelun voittaja voi vielä nousta sen ohi.

Jos otteluvoitot ja kerätyt sarjapisteet ovat tasan, kahden joukkueen välillä järjestyksen ratkaisevat ensin eräsuhde, sitten eräpisteiden suhde ja vasta tämän jälkeen keskinäisen ottelun tulos.

Tällä hetkellä Kreikan eräsuhde kolmikosta paras, mutta eräpisteissä Bulgaria ja Suomi ovat edellä.

Kreikka päättää alkulohkonsa keskiviikkona Serbiaa vastaan. Mikäli kreikkalaiset eivät veny jättiyllätykseen tuossa ottelussa, torstaina Serbia ja lohkoa emännöivä Turkki ratkaisevat ykköspaikan kohtalon keskinäisessä ottelussaan.

Lue myös:

    Uusimmat