Suomen ampumahiihtomaajoukkueessa kuohui – saksalainen huoltomestari astui syrjään, päävalmentaja lataa nyt kritiikkiä: "Kun puhutaan top-3:sta"

15:55
Päävalmentaja Jonne Kähkönen summasi turbulenssia sisältäneen Suomen ampumahiihtokauden MTV Uutiset Livessä.

Ampumahiihtokauden aikana otsikoihin nousivat Suomen joukkueen sisäiset erimielisyydet. Erityisesti tikunnokassa oli huolto, jonka uudeksi päälliköksi oli nostettu meritoitunut saksalainen Danielo Müller. Suomen päävalmentaja Jonne Kähkönen jakaa nyt huollolle suoraa kritiikkiä.

Suomen huoltotiimissä kerrottiin olleen paljon jännitteitä kuluneena talvena. Yle uutisoi tilanteesta kuvaavan esimerkin Östersundin MM-kisoista.

– Miksi et anna meidän testata näitä kahta paria? Etkö luota meihin? Jarkko Siltakorpi oli tivannut Danielo Müllerilta.

Päävalmentaja Kähkönen myönsi, että henkilökemioissa oli parannettavaa. Nyt hän avaa yksityiskohtaisesti syitä, miksi Müller astui syrjään jo yhden kauden jälkeen – hänen kanssaan oli solmittu vuosi sitten 1+3 vuoden sopimus.

– Varmasti se isoin tekijä siinä on se, että tuli isoja muutoksia oikeastaan koko tiimin osalta. 90 prosenttia meillä huollosta meni uusiksi. Olen koko ajan sanonut, että aina kun tulee muutoksia, se vaatii todella paljon töitä. Ja kyllä minä näen, että meidän tiimin tekemisellä päivät loppuivat vain kesken valmistelutyössä, Kähkönen kertoi keskiviikkona MTV Uutiset Livessä Antero Mertarannan haastattelussa.

Maailmancup-sesonki käynnistyi Pokljukassa, jossa Kaisa Mäkäräinen napsi kaksi voittoa kolmesta kisasta. Sittemmin alkoivat kuitenkin vaikeudet ja ykköstähti Mäkäräiselläkin oli lopulta tuskainen kausi.

– Kausi lähti toki hyvin ensimmäisen maailmancupin osalta käyntiin, mutta ehkä vähän liiankin hyvin, jotta sitä työtä olisi viety enemmän eteenpäin ja turvattu sitä, että kausi kokonaisuutena menisi paremmin, Kähkönen pohti.

Müller oli aiempina vuosina huoltanut menestyksellä muun muassa ampumahiihtomestareita Darja Domratshevaa ja Gabriela Koukalovaa. Kähkönen kiistää, etteivätkö Müllerin näytöt sinänsä olisi kelvanneet.

– Ne näytöt olivat nimenomaan se syy, miksi hänet on rekrytoitu vuosi sitten. Jo etukäteen oli tiedossa, että hän on varsin räiskyvä persoona ja hänellä on rytissyt aikaisemmissakin joukkueissa. Se oli tavallaan myös tietoinen riski. Kun näytöt ovat noin kovat, ne toki puhuvat puolestaan. Se on yksi tapa, jolla voi tehdä tulosta.

Suomen kanssa tulosta ei kuitenkaan riittävissä määrin tullut. Kähkönen sanoo suoraan, että realismia on se, että kalusto olisi voinut olla kuluneena kautena parempi.

– Siinä taas tullaan siihen, että meidän huolto ei välttämättä onnistunut siinä työssä niin hyvin kuin olisi pitänyt. Kun puhutaan top-3:sta, marginaalit ovat todella pieniä.

Halu Müllerin lähtöön oli Kähkösen mukaan molemminpuolinen.

– Molemmin puolin oltiin vähän tyytymättömiä siihen, miten yhteistyö oli sujunut kauden mittaan. Viime kädessä se oli hänen ilmoituksensa, että hän ei halua optiota käyttää, Kähkönen summasi.

Kähkönen puhui vierailunsa aikana myös maajoukkueessa aiemmin tehdyistä virheistä harjoittelussa ja Kaisa Mäkäräisen asemasta maajoukkueessa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja