Suomelle historiallinen paikka Pariisin olympialaisissa – "Tuntuu tosi hyvältä"

Purjelautailija Jakob Eklund ylsi olympiakarsintakilpailussa kärkikahinoihin ja varmisti suorituksellaan jo Suomen neljännen purjehduspaikan Pariisin ensi kesän olympialaisiin. Miesten iQFoil-luokassa purjehtiva Eklund nappasi Ranskan Hyeresissä järjestetyssä karsintakilpailussa puolivälierän neljännen sijan, mikä riitti paikkaan olympiavesille.

Kyseessä on Suomen purjehdushistorian ensimmäinen olympiapaikka miesten purjelautailussa.

– Tämä tuntuu tosi hyvältä. Nämä päivät olivat enemmän henkisesti tiukkoja ja kovia kuin fyysisesti haastavia, Eklund sanoi Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotteessa.

Eklund oli vielä keskiviikkona kilpailussa kymppisakin ulkopuolella 12:ntena, mutta illan kaksi lähtöä nostivat hänet mukaan torstain päätöspäivään.

– Homma pysyi eilen kasassa, ja tänään ei ollut enää mitään hävittävää, Eklund iloitsi.

Noora Ruskola sijoittui Formula Kite -luokassa välierien kahdeksannelle sijalle ja jäi niukasti ilman maapaikkaa. Aleksandra Blinnikka purjehti 14:nneksi naisten iQFoil-luokassa ja jäi myös vaille maapaikkaa.

49er- ja 49erFX-luokkien olympiapaikat jaetaan Hyeresin vesillä perjantaina järjestettävissä mitalilähdöissä.

Suomalaispurjehtijoista olympialaisiin on valittu jo Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen (Nacra 17 -luokka), Monika Mikkola (ILCA6) sekä Kaarle Tapper (ILCA7). Olympiapurjehdukset järjestetään Etelä-Ranskassa Marseillessa.

Lue myös:

    Uusimmat