Suomella selkeä iskunpaikka ja se on Henrik Lundqvist – "Ylivoimaisesti uran huonoin kausi NHL:ssä, eikä täälläkään ole kopit tarttuneet"

Leijonat kohtaa torstai-iltana jääkiekon MM-kisojen puolivälieräottelussa verivihollisen Ruotsin. C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu ennakoi ottelua ja löytää kovia iskunpaikkoja. 

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen puolivälierät torstaina 23.5.:

klo 17.15 Venäjä-USA: C More Sport 1 
klo 17.15 Kanada-Sveitsi: C More Sport 2
klo 21.15 Suomi-Ruotsi: C More Sport 1 ja MTV3
klo 21.15 Tshekki-Saksa: C More Sport 2.

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Yksi iskunpaikka on Ruotsin tähtivahti Henrik Lundqvist

Lundqvist on ollut epävarma Tre Kronorin maalilla ja 37-vuotiaan NHL-maalivahdin torjuntaprosentti on vain 89.9.

– Näen, että tuo on Suomen mahdollisuus ja uhka. Heillä on tosi offensiivisia pakkeja, välillä aikaisemmissa peleissä on ollut kaksi pakkia kulmassa samaan aikaan samassa kulmassa. Siinä on paikka iskeä, Ruutu pohtii ja jatkaa:

– Lundqvistillä on ylivoimaisesti uransa huonoin kausi NHL:ssä, eikä täälläkään ole kopit tarttuneet samalla tavalla, kuin aikaisemmin.

Lundqvist saattaa kohdata myös ensi kauden joukkuekaverinsa, sillä New York Rangers varaa tulevana kesänä toisella varauskierroksella. Leijonien 18-vuotias Kaapo Kakko on erinäisissä NHL-arvioissa rankattu varaustilaisuuden kärkikaksikkoon.

Ruutu uskoo, että Kakko tulee pelaamaan hyvin illan ottelussa.

– Saksa-ottelussa hän oli ehkä näkyvimpiä pelaajia hyökkäyssuuntaan kuin koko turnauksessa. Hän hankki pari jäähyä, hänellä oli pari paikkaa, hän, raastoi – en olisi yhtään huolissani Kaapo Kakosta. Varsinkin nyt, kun panokset kovenevat.


Lue myös:

    Uusimmat